Съвременното домашно огнище

Стилно, мултифункционално и виси от тавана
Съвременното домашно огнище

Малко са нещата, които могат да произведат толкова уют и топлина, колкото една камина. Камината, за съжаление, е скъпо и сложно съоръжение, което изисква предприемането на ударно-пробивно-ремонтни дейности в дома. Освен това има ужасяващата склонност да ви ангажира с дърводобив, палене, поддържане, чистене и прочее занимания, удоволствието от които е отрицателна величина. Поради тази причина повечето хора приемат, че и акумулиращата печка може да мине за домашно огнище, а светлината от енергоспестовните крушки си е нещо като един чудесен пламък.

"Еми si..., ама по-скоро категорично NO!", казва сеньор Фредерико Отеро, който е индустриален дизайнер от Перу, понастоящем подвизаващ се в САЩ. И със запретнати ръкави се нахвърля върху чертожната дъска... Да, да, знаем, че понастоящем се чертае на компютър, но нали си говорим за традиции сега! Та, на чертожната си дъска той концептуализира това, което впоследствие нарича Cocoon Aeris Fireplace, или ако искаме на всяка цена да го побългарим – "Въздушното огнище-пашкул". Въздушно, защото виси от тавана, а пъшкул, защото... защото виждате сами защо.

Изделието е направено от неръждаема стомана и се предлага в разновидности черен мат и хром. А пламъкът му се осигурява от механизъм, който работи с етанол и е напълно бездимен и безароматен, така да се каже. Дизайнерът дори е дал вариант за алтернативна употреба на пъшкула за моментите, в които той не се използва по основното си предназначение – чилър за бяло вино или шампанско.

Otero Design StudioПо едно за всяка стая, моля! И по-бързичко, ако може!

А докато чакаме, ще се радваме на картинките в галерията. Направете го и вие.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май