Способността да си добър

И да раздаваш на хората от добрината, която (не)са подарили на теб...
Способността да си добър

Преди време ви предложихме да станете част от "Предай нататък". Но сега напълно ще преобърнем сюжета на играта. Предлагаме ви да участвате в едно честване на добротата, за което ви е нужно просто да отворите очи и да послушате интуицията си. Защото добрините не трябва да се вършат на сляпо. Те следва да отиват при хората, които имат нужда от тях. И най-важното – добрината трябва да бъде сторена от сърце.

В случай, че все още се питате защо ви е да помагате на някого, когото не познавате, ще ви отговорим, че е хубаво да го направите просто, защото сте в състояние да го сторите, а човекът срещу вас не е. Когато подаваш ръка на някого, го правиш по-пълноценен член на обществото. Последното пък е важно за съдбата на всички останали хора в социума.

Въпреки, че обикновено помагаме, опознали собствената си нужда от помощ, не е нужно да мислим, че доброто трябва да се върне към вас като бумеранг. Това може и да се случи, но по съвсем мистериозен начин – така, че да осъзнаем същността на ситуацията едва след години. Затова помагайте без задни мисли – с непринудеността на дете и със загрижеността на зрял човек.

Не се и заблуждавайте, че когато сте добри към някого, ще промените живота му коренно. Ако искате да направите нещо подобно, трябва да сте до него цял живот. Но все пак, помагайте колкото можете, защото сътрудничеството ви в един момент може да бъде също толкова важно, колкото и добрина за цял един живот.

И така, позволете ни да ви покажем мигове на споделена добрина. Отпуснете се и помислете дали има смисъл да направите нещо подобно. Ако идеята ви хареса, освободете се от негативните емоции и бъдете добри към хората. Защото го можете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май