Ритъм-терапия с барабан

Интересен начин за борба със стреса
Ритъм-терапия с барабан

Барабанотерапията може да ви звучи като твърде изчанчен начин за справяне със стреса, но тя се практикува вече на много места по света. Пионер в предлагането на тази спа услуга е релакс комплексът Bishop's Lodge Resort & Spa в Санта Фе, Ню Мексико.

Там, за скромните 40 долара, всеки може да се включи в едночасова дан-дан сесия ;) И да установи след нея, че успешно е прогонил напрежението от душата си.

Смята се, че ритъмът, който се възпроизвежда при удрянето по барабана, успокоява нервната система и създава пълно усещане за релакс и спокойствие. По време на процедурата участниците застават в кръг и започват да бият своеобразните си тъпани. Репертоарът е лесен и се научава бързо. Яко, нали?

Ако нямате път към Саната Фе, винаги може да пробвате и сами въпросната терапия. При това безплатно.

Купете си тарамбука или нещо подобно. Седнете с няколко приятели в кръг и старт! Нека купонът започне сега! Може да комбинирате шумната си сесия с леко припяване или направо – с пеене с цяло гърло ;) 

Като оставим настрана лечебната сила на ритъма, нека ви кажем, че споделеното преживяване ще позволи в тялото ви да се освободят много хормони на щастието. И в крайна сметка – ще ви накара да се почувствате прекрасно.

Е, кажете: подлагали ли сте на барабанотерапия някога? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 3
    от Не е посочен | 13.09.2011 | 19:41
    Ха-ха. Просто изпълнителят не беше от добрите шамани.
  • 2
    от Не е посочен | 13.09.2011 | 17:01
    А, ти, Руслана, защо не оцени барабан-терапията от днес, м? Или ще се окаже, че не е подходяща за всеки... :)))
  • 1
    от Не е посочен | 12.09.2011 | 21:01
    Не знам точно какво и как лекуват барабаните, но е истина, че под звуците им човек може да изпадне в транс, както правят това шаманите в Корея и Сибир, например. Нещо подобно може да се наблюдава и при всеки средностатистически барабанист, който си думка някакъв ритъм непрекъснато. Преминаването в такова състояние със сигурност отвлича от стреса и настройва съзнанието на съвсем друго ниво.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май