Релакс зона на седмицата: Сан Джорджио

Една гръцка приказка в бяло
Релакс зона на седмицата: Сан Джорджио

Гърция – едновременно толкова близка и толкова различна, е все по-любима дестинация за почивка и за нас, българите. И понеже често кръстосваме света надлъж и нашир мислено, в търсене на уникални кътчета за отдих, този път се отправяме към остров Миконос в южната ни съседка.

Слънчевото парче земя, разположено в Егейско море, е известно с уникалната си архитектура и специфична атмосфера, запазени през годините, въпреки туристическата слава на острова.

Сан Джорджио

Главният град Миконос, известен още като Хора, както и околните по-малки населени места, се отличават с ниски, най-много двуетажни къщички, боядисани в бяло. Уличките са тесни и също са изцяло бели.

Символите на острова са вятърните мелници и пеликанът Петрос. Запазена марка тук е отличната кухня, като основните специалитети са рибни ястия и такива с морски деликатеси.

Сред всичко това е разположен хотел Сан Джорджио, построен в унисон с местните архитектурни традиции и обзаведен изключително минималистично и семпло, без това да вреди на комфорта на гостите.

Солиден камък, натурално дърво и белота навсякъде – това е визията на целия комплекс, която предразполага към безгрижие и качествен отдих. По гръцки :)

Сан Джорджио

Стаите са общо 34, обзаведени в сходен стил – бял интериор, мебели от сурово дърво, ратанови аксесоари и ръчно плетени килими. Към всичко това има и малка, усамотена вила, която обаче може да се наеме за минимум 7 нощувки.

Интересното е, че местната архитектура използва елементарни, но ефективни похвати за естествено охлаждане на помещенията чрез постоянния бриз. В същото време, слънчевите лъчи нахлуват необезпокоявано в стаите, без да повишават температурата вътре. Последното се дължи до голяма степен на материалите, използвани в строежа.

Отвън Сан Джорджио примамва своите гости с голям басейн, слънчеви платформи за припичане на слънце, сенчести хамаци и люлки за усамотение, както и малък частен плаж на самото море.

Приветлив ресторант и бар предлагат разнообразни местни изкушения, белязани от традициите на средиземноморската кухня. Продуктите, използвани за приготвянето им, са пресни и идват почти изцяло от производители на Миконос и съседните му островчета. А рибата се лови буквално часове, преди да бъде приготвена.

Трябва да се има предвид, че тук климатът е доста различен и ниският сезон е от май до средата на юли, средният продължава до края на август, а най-скъпо е до октомври. Цените на обикновена стая са съответно 150/250/330 евро за нощувка с включена закуска и всички такси. но има и доста по-скъпи варианти за стаи с изглед към морето или такива със собствена веранда, например.

Но стига изкусителни приказки, разгледайте снимките в галерията :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май