Релакс зона на седмицата: Независимият хостел

Или едно по-особено кътче в Лисабон, което печели с характер
Релакс зона на седмицата: Независимият хостел

Когато ви разхождаме мислено по света, откривайки заедно приказни кътчета за отдих, обикновено "посещаваме" екзотични места, сред които трудно би могъл да се впише някой хостел, например. Е, не и този път :)

Твърде често подобни кътчета със споделени спални помещения оставят не много приятни впечатления у пътешествениците, обаче The Independente Hostel & Suites в Лисабон, Португалия, е тотално друга история.

Shanna Jones Photography за Yatzer

Създаден от трима братя и ситуиран на границата между два от най-популярните централни квартали на португалската столица, хостелът се помещава в стара, реставрирана сграда. Последната била построена като резиденция на чужд посланик, но така и не била използвана с това предназначение.

Все пак, преди точно година, къщата била основно ремонтирана и днес разполага със 108 легла, пръснати в 13 обширни спални помещения с впечатляваща атмосфера и собствен характер.

Shanna Jones Photography за Yatzer

На гостите, които държат на уединението, се предлагат 4 отделни двойни стаи, всяка с тераса и вълнуващ изглед към близката река и града наоколо.

Shanna Jones Photography за Yatzer

Сградата, строена преди поне 100 години, притежава някои отличителни черти на онова време като високи тавани и големи прозорци. Съвременното обзавеждане с минималистичен уклон пък засилва допълнително усещането за простор в помещенията. Подовете са в стил арт деко, а по таваните и стените са запазени оригинални орнаменти и украса.

Във всяка обща спалня е обособен и социален кът, където внезапните съквартиранти могат да се запознаят, да споделят преживяванията си или просто да се отпуснат в уютна обстановка.

Shanna Jones Photography за Yatzer

Интериорът е еклектичен и добре балансиран микс от нови мебели и рециклирани такива, намерени на местни и чужди битаци, по разпродажби или дори направо на улицата, захвърлени от предишните си собственици.

Shanna Jones Photography за Yatzer

Love Is Speed

Хостелът разполага с бар и ресторант, обединени в едно - The Decadente. Атмосферата и тук не се отличава от общата и е изпълнена както с предмети, разказващи дълги истории, така и с модерни попълнения.

Shanna Jones Photography за Yatzer

Менюто е изцяло в унисон с португалските традиции и култура, напитките също, а в кухнята се използват изключително продукти местно производство. Те са пресни и качествени, а готвачите се стараят да обновяват асортимента ястия всеки сезон.

Освен всичко това, The Decadente има собствена градина, която не е голяма, но пък се използва добре. 

Цените за нощувка в общите спални помещения започват от около 20 евро, взависимост от сезона, но могат да стигнат до 50. Двойните стаи пък стартират от 80 евро, като в тази цена е включена тематична закуска, сервирана на терасата.

Love Is Speed

Големият плюс на Лисабон е, че има мек климат и тук дори през зимата е приятно за разходка. Така че ако още нищо не сте планирали за края на годината, като нас, сега е моментът ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май