Релакс зона на седмицата: Висящите градини на Ubud

Екзотика в Бали, която ще ви спре дъха
Релакс зона на седмицата: Висящите градини на Ubud

Най-важното

Infinity басейн или безкраен басейн е водно съоръжение, чийто край се слива с хоризонта и създава усещане за безкрайност. Използва се все по-често, заради силното си въздействие.

Знаете ли в какво се превръща един присмехулник в градски условия? В мрънкалник! Не, бе, сериозно, вгледайте се наоколо и в себе си – понякога и най-позитивните сред нас потъват до уши в ърбън цивилизацията.

Вярно, това е неизбежно, обаче подобни състояния трябва да се компенсират адекватно. Ние много бихме искали да ви помогнем в това начинание и ще го направим. Виртуално.

Та-да-да-дам! Представяме ви Ubud Hanging Gardens, или, преведено на български, хотелът с висящите градини, кръстен на близкото градче Ubud. Намира се на остров Бали, Индонезия, което само по себе си намеква за изключителната му екзотика. Зад впечатляващата му концепция стои европейският архитект Гордън Шоу, известен с абстрактните си архитектурни творения, които са грамадни произведения на изкуството. Озеленяването пък е направено в екип с Уилям Уорън и Джон Петигрю, които също са се развихрили. Точно за това предупреждаваме още в началото – това място е толкова красива, че не е за хора със слаби сърца!

Комплексът, потънал в зеленина, е кацнал на склона на нисък хълм. Състои се от 38 вили, надвесени над р. Аюнг. Приказната гледка, която те предоставят на гостите си, е достъпна и от уникалната каскада от infinity басейни, надвесени буквално над долината. На отсрещното възвишение пък се вижда древния будистки храм Pura Penataran Dalem Segara, известен с красотата си не само на острова, но и извън него.

Хотелът е в пълен унисон с местните традиции в строителството – естествени материали и техники, използвани в Бали; плавно преминаване от затворено към открито пространство, което е особено характерно за тропическия климат; максимално използване на светлината и вятъра за осветяване и охлаждане на помещенията и други. Разбира се, и в архитектурно отношение сградите са типични за района.

Ubud Hanging Gardens

Всяка вила разполага със собствен басейн с топла вода и мини-градина с буйна растителност, разположена терасовидно. Към всичко това са добавени огромни тераси, на които всеки гост може да се отпусне в съвсем интимна обстановка. Част от къщичките са предназначени за семейства или групи приятели.

Комплексът има гурме ресторант, в който преобладават ястия от азиатската кухня, но и френски и средиземноморски специалитети. Бърз обяд или лека закуска гостите могат да получат в кафенето, което предлага здравословна храна. А вечерите могат да бъдат потопени в огромно разнообразие от коктейли в бара на хотела, който разполага и с приказна тераса.

Ubud Hanging Gardens

Другият брилянт в короната на Ubud Hanging Gardens е спа центърът, който може да изненада и най-капризния посетител с разнообразието си от процедури (на цени от 45 до 130 щатски долара всяка). Най-атрактивни са пакетите от процедури, които могат да траят часове и включват по няколко услуги с определена цел – отпускане, енергизиране, възстановяване, романтично приключение за двама и др. Цените им се движат между 200 и 300 долара.

Релакс зона на седмицата: Висящите градини на UbudUbud Hanging Gardens Като цяло, комплексът е идеален най-вече за семейства и двойки. Шумни компании едва ли биха се толерирали на това място :) Цените за нощувка с включени комплименти – кошница плодове и освежителни напитки, плюс стандартна американска закуска, започват от 330 и стигат до 510 долара, взависимост от вилата. Целогодишно обаче има различни пакети, които включват повече неща и са далеч по-изгодни.

А сега затаете дъх и влезте в галерията, но с повишено внимание, защото спира дъха...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 04.11.2011 | 09:02
    Мерси :) Прекрасно е, нали?
  • 1
    от Не е посочен | 03.11.2011 | 20:58
    Пожелавам на себе си и на всички Вас-да посетим това приказно място!

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април