Релакс зона на седмицата: Вила 14

Една разкошна хижа в снежна Швейцария
Релакс зона на седмицата: Вила 14

Да, определено свикнахме със зимата, която от доста време насам е толкова истинска :) По този повод днес няма да ви водим на слънчеви места, потопени във вода, пясък и буйна растителност. О, не, днес отиваме в планинска Швейцария – една от любимите класически дестинации не феновете на зимните спортове, но и на почитателите на луксозните спа глезотии.

Ще се пренесем във Вербие – малко селце, сгушено в югозападната част на страната. Заедно с още няколко села наоколо споделят писти с обща дължина над 410 километра. Лифтовете около Вербие са 35, свързващи както прилежащите 33 маркирани трасета за спускане, така и части от пистите на околните населени места.

Е, къде да отседнете? Възможностите никак не са малко – швейцарското село разполага както с по-големи хотели, така и с еднофамилни къщички и бунгала, всичките строени в хармония с местната архитектура и околна среда. Ние обаче ви препоръчваме едно почти магическо място – планинската вила No. 14, обявена наскоро за Най-страхотната планинска къща в света.

Всъщност, сградата е обновена преди няколко години, за да отвори врати отново през декември 2010-та. Можем спокойно да я наречем хижа, тъй като е предназначена за 26 човека – разполага с 3 шикозни студиа и 10 просторни двойни стаи.

No14 VerbierСъчетава в себе си неповторим стил, който е в унисон с алпийските традиции. Голяма част от мебелите и детайлите в интериора са ръчно изработени в Англия и са по-скоро класически с небрежни модерни акценти.

Еклектиката идва от изключителния спа комплекс, който е предназначен за персонално ползване от гостите и е по-скоро луксозен за района. Включва закрит басейн, парна баня, студен мини басейн и джакузи. Естествено, тук се предлагат и различни видове масажи, като разнообразието на процедури за отпускане след натоварен ден по ски пистите е изумително.

Релаксът не свършва до тук! Вилата разполага с огромна тераса с прекрасен изглед, която се огрява от слънцето всеки следобед. Освен, че можете да се излегнете на удобни шезлонги, навън има и гореща вана за 6 човека, в която може да се забавлявате по всяко време на денонощието.

No14 Verbier

На всеки етаж има по-малки тераси с приказна гледка, а спалнята на последния етаж разполага с огромна баня и вана, откъдето също се разкрива впечатляващ изглед.

Ако някой реши да си спести спускането по пистите и накисването в спа зоната, къщата има перфектно оборудван киносалон, стая за компютърни игри и безплатен интернет достъп. А персоналът може да ви спретне бърза разходка из околните забележителсности, ексклузивна дегустация на вино или фондю вечер.

Цените за цялото това удоволствие варират от 520 британски лири на човек за 4 нощувки със закуски, чай и вечери през април до няколко хиляди лири за 7 нощи през януари, февруари и март. Наемът на цялата сграда за дълъг уикенд (3 нощувки с прилежащите хранения) ще ви струва 46 800 британски лири през март.

А сега заповядайте в галерията, защото там определено има какво да се види :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април