Релакс зона на седмицата: Бялата перла

Едно шикозно бижу в сърцето на Френските Алпи
Релакс зона на седмицата: Бялата перла

Неофициално, но факт – зимата е тук и категорично декларира, че остава. Ние не се оплакваме, даже напротив: развихрихме въображението си по заснежени склонове наблизо и надалеч.

Съвсем очаквано този път не стигнахме твърде далеч, а спряхме в Алпите, и по-точно във френската им част. Там, близо до известния курорт Вал д'Изер, са построени две планински вили, едната от които – Бялата перла, буквално ни спря дъха.

34fe3cba-80e5-bb23-8719-0fe5ffc0807eChalets PearlКъщата е типичното за региона "шале" (chalet) – не просто някакво бунгало, а цяла къща, която може да се наеме от едно или повече семейства или компания приятели. Всички удобства вътре са на разположение единствено и изцяло на гостите на вилата.

А Бялата перла е повече от впечатляващо място за зимна ваканция. Построена от Philippe Capezzone, сериозен френски инвеститор и притежател на 5-звезден хотел, сградата комбинира традиционни за района елементи като савойски камък и светло дърво с модернистични детайли и дизайнерско обзавеждане.

Интериорът е типичен – светъл и функционален, с дискретни тъмни елементи, уплътнен чрез меки материи, масивни мебели и сурово дърво.

Основният етаж представлява отворено пространство, в което дневната и трапезарията се преливат плавно. Огромна класическа камина от камък и ковано желязо обещава топлина и задушевна атмосфера, подсилена допълнително от пухкави възглавници върху диваните.

d3334650-8a42-274d-15d6-b8067ec46189Chalets Pearl

А масата в обособения кът за хранене е достатъчно голяма, за да събере всички гости на продължителна вечеря.

91eefd44-d26d-5aae-c4e3-59039c44f830Chalets Pearl

Кухнята е диференцирана и перфектно оборудвана, готова за кулинарни подвизи. Снабдяването с хранителни продукти и приготвянето им могат да бъдат поети от почиващите, но, след предварителна заявка, на тяхно разположение може да бъде изпратен и професионален готвач.

Този първи етаж разполага и с огромна, слънчева тераса с изглед към планината, където и най-семплата закуска или чаша кафе се превръщат в алпийска приказка.

Спалните, общо 5, са двойни и всяка е със собствена комфортна баня. Разпределени са на първия и втория етаж.

8359cdec-4bd8-17ba-1310-419949d200c9Chalets Pearl

Приземният етаж пък е едновременно зона за релакс и за забавления. Тук са разположени малък басейн с джакузи, парна баня и турска баня. В близост до тях е и салонът за домашно кино, оборудван с проектор и голям екран.

1b261658-74d0-35cd-4e95-c975a051bff7Chalets Pearl

Тук е и стаята за преобличане: всяка част от ски/сноуборд екипировката си има свое място, а помещението се отоплява по специална система, така че човек спокойно може да остане само по най-тънък слой дрехи.

Гостите на Бялата перла имат на свое разположение джип 4х4 с персонален шофьор, който да ги закара до близкия курорт или директно до пистите. Иначе, на няколко метра от шалето минава влек, който води директно до лифт.

Цената за 7 нощувки за цялото шале варира от 18 000 до 30 000 евро и включва управител/персонален шофьор, неговия асистент, както и професионален готвач, които са на разположение през цялото време, с един почивен ден в седмицата. В цената влизат всички закуски, следобеден чай в 17.00 ч., шампанско и канапета преди вечеря (за 6 вечери), селекция от безалкохолни напитки, ежедневно почистване. Вилата разполага с огромна селекция от DVD-та, безжичен интернет и сателитна телевизия.

За пълни подробности вижте тук. Не пропускайте и галерията за още снимки :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април