Релакс зона на седмицата: Babylonstoren

Шикозна ферма в Южна Африка ни изненада с концепцията си
Релакс зона на седмицата: Babylonstoren

Нали знаете, че обичаме да се разхождаме надлъж и нашир по земното кълбо? Да, и си падаме по екзотични дестинации с впечатляваща атмосфера и атрактивна концепция :)

Е, точно затова за пореден път се отправяме на далечно виртуално пътешествие, този към западната част на Южна Африка. Тук една ферма с над 320-годишна история е реставрирана преди няколко години и е превърната в изключително кътче за активен и образователен отдих.

BabylonstorenBabylonstoren е шикозно ранчо, което обединява 5-звезден лукс с традициите на селското стопанство по тези места, наследило стари европейски обичаи. Собствениците на комплекса не само са проследили историята му до 1690 година, но са издирили и съхранили множество документи и артефакти от тогава до днес. На техния сайт може да прочете цялата история на мястото, кога и с каква цел са били построени отделните сгради, както и начините, по които са били възстановени днес.

17-ти, 18-ти и 21-ви век си съжителстват в еклектична хармония навсякъде – както отвън, така и отвътре. Сградите имат типична местна архитектура, уникална смесица между европейски и южноафрикански екстериорни компоненти. Характерни за местните постройки са белите стени и тръстиковите покриви, а от средновековна Германия, Холандия, Белгия и Дания е пренесена идеята за декоративните колони и дървените орнаменти.

Комплексът разполага с 14 двойни стаи, 7 от които са със собствени, добре оборудвани кухни. Няколко ексклузивни къщички с приказни стъклени дневни и кухненски помещения се отдават на онези гости, които искат да се потопят максимално в неповторимия свят на фермата.

Babylonstoren

Интериорът във всички сгради е непретенциозен и изчистен, съчетаващ обзавеждане с историческа стойност и модерни елементи, включително ненатрапващи се дизайнерски детайли. Цветовете са бяло, светло дърво, бежово и кремаво за максимален релакс.

Babylonstoren

Тук всеки гост може да се включи в отглеждането на растенията и животните, сам да набере зеленчуци за салатата си и дори да се запознае с редки видове чай, отглеждани в новопостроената чаена оранжерия. Стопанството обаче е толкова голямо, че разполага със собствен язовир, в който може да се разходите с кану, има лозови масиви, които можете да обиколите на колело, и обширни поляни за разкошни пикници.

Babylonstoren

Ако си мислите обаче, че това е всичко, много грешите. Babylonstoren има изключителен спа център, където могат да ви разтопят с популярни и не чак толкова масажи. Басейнът се намира в реставриран воден резервоар, а бившият хамбар е превърнат в мултифункционално студио с кътчета за танци, йога и др.

Babylonstoren

Старият краварник пък е превърнат в ресторант с впечатляващ интериор и спиращо дъха меню – всички продукти са локални и са или от прилежащото стопанство, или от околните ферми. На място се произвеждат различни видове сирена, има автентична пекарна и, разбира се, пресни зеленчуци, плодове, месо, риба. За виното вече ви стана ясно – то се предлага само тук, но всеки гост може да си тръгне с една или повече бутилки като подарък за близките си.

Babylonstoren

Основният човек зад реставрацията на фермата е Карън Руус, която е и съсобственик на комплекса. Тя е и негов идеен двигател – постоянно има нови и нови хрумки за разширяване, които изпълнява постепенно.

Цените за различните типове настаняване и в различните сезони са достъпни при поискване, но от сайта става ясно, че Babylonstoren е доста зает и наличните места за тази година са почти изчерпани. В цената за всяка стая са включени закуска, пране за целия преиод на престоя, опознавателен тур в градината и пълен достъп до нея (и нейните плодове :) ), безплатни велосипеди и канута, персонален бар в стаята.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май