Полъх от бийч бара

Да пренесем свежите напитки… вкъщи
Полъх от бийч бара

Малко са късметлиите, които прекарват цялото лято на море, заобиколени от неспиращ купон, пенести вълни и бийч барове. Повечко сме тези, които стигаме до плажа съвсем за кратко или изобщо не стигаме. Затова започваме да му мислим как можем да поддържаме лятното морско настроение и у дома.

Ето една идея, която ще ви накара да се отнесете мислено към синьото лято от плажните барове, а именно – специални студени кафе напитки (с пясък по чашите :)).

Ледено плажно кафе – 100 мл кафе, 250 мл прясно мляко, 2 с. л. пудра захар и кубчета лед (най-важното). Бъркат се млякото, захарта, охладеното кафе и ледът. Поднася се ледено студено с мидени черупки до него :)

Ваканционно питие – 4 ч. л. разтворимо кафе, 2 ч. л. захар, сок от ½ лимон, 3 чаши ледена вода се разбъркват добре и махаш на сърфистите от брега.

Айскафе с каймак – в широки и дълбоки чаши (купички), напълнени с кубчета лед, се налива достатъчно количество кафе, и се добавя купчинка разбит каймак. Подслажда се по желание или кафето, или каймакът, но не и двете. Наслаждаваш се на напитката и си представяш как вълните те заливат на мокрия пясък.

Айскафе с канела – 3 пръчици канела се заливат с 4 чаши горещо кафе. След час канелата се отстранява и кафето се подслажда на вкус. Прибавя се околко 100 г гъст каймак. Сместа се изстудява. Поднася се в големи чаши, съдържащи кубчета лед. За разбъркване могат да се използват пръчиците канела. Пийваш под чадъра и се кефиш на лятото.

А вие как викате плажа вкъщи? Разкажете тук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май