По безплатния път на щастието

Да ценим това, което имаме!
По безплатния път на щастието

Той е човекът, който се усмихва ширко от корицата и твърди, че притежава силата да ви направи страшно известни и богати. Обещава да ви помогне да отслабнете, да откажете цигарите и да спите спокойно през нощта.

Телевизионните му семинари се излъчват в над 40 държави, а повече от 6 000 0000 души по целия свят са негови редовни клиенти.

Разбира се, става въпрос за Пол Макенна - водещ британски автор на бестселъри за самопомощ и експерт по въпросите на човешкия ум.

Не знаем до колко ви е симпатичен и дали сте успели да се запознаете вече с "магиите" му, но смятаме, че последната му пропаганда за щастие е доста интересна. И тя започва така:

Тука има, тука няма

"Целият проблем на съвременния човек идва от нарастваща му мания да консумира повече и повече от даровете на материалния свят.", смята Макенна.

И наистина: не е ли вярно, че едно от любимите ви занимания е... пазаруването? В същото време рекламите ви подтикват да купувате неща, от които в повечето случаи нямате особено голяма нужда.

"Новият часовник, новата кола, новата дреха ни карат да се чувстваме по-добре, по-елегантни, спасяват ни от скуката. Закупуването им ни доставя удоволствие - кратко, но все пак удоволствие.", обяснява Макенна.

Лошото е, че същите тези рекламни послания ви карат да съжалявате за всички онези дрехи, часовници и коли, които не притежавате в момента. (И които едва ли някога ще притежавате.)

"Щастието обаче е в умението да цениш това, което имаш.", достатъчно конкретен е Макенна.

С две думи: ако искате да го постигнете най-накрая, спрете да зяпате по витрините и обърнете внимание на всичко, което вече имате на разположение. Едва ли е малко... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май