Отрезвяваща гравитация

Добре, че я има, за да ни спуска на земята :)
Отрезвяваща гравитация

Гравитация? Тя си съществува и ние я приемаме за даденост, без да си даваме сметка колко прекрасна и опасна може да бъде във всеки един момент. Днес ми се иска да ви покажа гравитацията в една по-артистична и забавна форма. Нямам представа защо, по-забавната гледна точка ме кара да възприемам земното притегляне още по-насериозно. Странно ли е?

Знаете как е – имате ли поне мъничко маса, и гравитацията веднага ви грабва в лапите си. Въпросната сила кара живи и неживи обекти да се привличат помежду си и дори е виновник за приливите и отливите! Така поне обясняват нещата в научните среди.

Ако всичко това е вярно, аз съм склонна да погледна на гравитацията като на най-земното явление. Именно тя ни помага да стъпваме на земята, в пряк и преносен смисъл. В други случаи, гравитацията може да стане трагичен герой и да помогне на някого да свърши в пропастта.

Всеки е различен в своето пътешествие по земната повърхност. Всеки използва гравитацията така, както намери за добре. Понякога ние играем с нея, друг път тя си играе с нас.

Ако изгледате видеото ще разберете откъде са ми хрумнали подобни фантастични идеи. Цветовете, движението и звуците на предметите... не ви ли карат да мислите, че целият свят е един малък фрагмент във Вселената, която си играе с нас?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април