Никой не обича понеделник

Ето защо
Никой не обича понеделник

Всяко начало е трудно. Стартът на работната седмицата – още повече. За това вчера ритуално и с огромно облекчение изпратихме първия й ден. Не се съмняваме обаче, че омразата ни към понеделник споделят стотици хиляди други хора по света.

Странно или не, въпросното негативно явление датира още от каменната епоха. Или това поне твърдят учени след направено от тях проучване.

Резултатите от експеримента показват, че в първия ден на новата седмица половината от представителите на човечеството задължително ще закъснеят за работното място, а ставането им от леглото ще се превърне в почти невъзможна мисия. И, да, голяма част от тях дори няма да се усмихнат до 11:16 часа = )

Защо се получава така?!?

Експерти твърдят, че след готин уикенд, човек има нужда отново да се почувства част от "племето", преди да се потопи в работния процес. Тази настройка, разбира се, отнема време и усилия. Това обяснява защо вчера физическата и психическа умора ни бяха превзели тотално.

Според въпросните специалисти обаче съществуват безброй начини да се справим с последиците от понеделник. Спортът, сексът (може и на открито) или плануването на дългоочаквана ваканция са в състояние да "спасят" остатъка от седмицата, убедени са те.

А ние сме склонни да им се доверим. Следващия път даже да изпробваме някои от предложените от тях трикове за преодоляване на тази пещерна предопределеност.

Истината обаче е, че вторник винаги ни е бил по-симпатичен и определено го посрещаме с повече желание и приятни очаквания. Логично, носи ни по-малко стрес.

А вие как се чувствате във вторник? Усмихнахте ли се вече?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май