Немска монахиня вещае преди 1000 г.: Небесн тяло ще унищожи Земята

Немска монахиня вещае преди 1000 г.: Небесн тяло ще унищожи Земята

Немската монахиня и ясновидка Хилдегард е родена през 1098 г. в семейство на благородници. Тя е само на две години, когато я спохождат първите видения. Бързо спряла да разказва за тях на близките си. Бавачката и родителите ѝ били абсолютно безразлични към нейните видения и напълно игнорирали детето.

Хилдегард била десетото дете в семейството и още от раждането си била орисана за църквата. Момичето било изпратено в манастир, когато било едва на осем години, на грижите на монахиня Юта, а на 1 ноември 1112 г. вече четиринадесетгодишната Хилдегард заедно с възпитателката си поела послушание.

Хилдегард разкрива виденията си само на Юта с молба да не се споделят с никого. Годината 1136 е много наситена със събития за ясновидката. След като се сбогува с Юта, тя поема ръководството на женски манастир, а няколко години по-късно участва в построяването на друга обител, която днес носи името на църквата "Света Хилдегард", където почиват мощите ѝ.

Възрастта от 42 години става много важна за ясновидката. По това време, след дълги години на мълчание, Хилдегард фон Бинген, както тя обяснява, получава "божествена заповед" да запише виденията си. В продължение на десет години тя записва 26 видения.

Едно от най-известните ѝ пророчества гласи: "Великата държава отвъд океана накрая ще отиде под вода." Тя вярва, че държавата "отвъд океана", населена с разнороден народ, ще бъде заплашена от изчезване поради природни бедствия: бури, земетресения и цунами, преди да се срине напълно.

"Видях една огромна звезда, сияйна и безкрайно красива, а около нея множество падащи звезди. Всички те заедно пътуваха на юг. И изведнъж те изгоряха до основи, превърнаха се във въглища", казва ясновидецът. Човечеството веднага разбрало, че става дума за САЩ.

Монахинята също така вижда, както казва, "краят на всички времена". Той щял да настъпи с разрушително небесно тяло - или комета, или... неизвестна планета, която щяла да се сблъска със Земята.

"Още преди да пристигне звездата, много народи, с изключение на праведните, ще бъдат унищожени от недоимък и глад. С огромното си налягане звездата ще изтласка толкова много вода от океана, че ще наводни много страни и ще причини бедност и различни болести.

Всички крайбрежни градове ще бъдат наводнени и много от тях ще бъдат разрушени от приливните вълни. Повечето живи същества ще загинат, а дори тези, които успеят да се спасят, ще умрат от ужасни болести. И по Божия заповед в нито един от градовете няма да остане жив човек".

За виденията си Хилдегард от Бинген казва: "Tези видения не бяха нито насън, нито във въображението ми, нито с телесните ми очи, нито с външните ми уши, нито на скрито място, а в наблюдение, осъществено от чистите очи на ума и вътрешното ухо на сърцето".

Много учени се отнасят максимално скептично към предсказанията на Хилдегард, твърдейки, че тя е страдала от често срещано заболяване - мигрена, заради което е виждала светещи, преливащи се точки, приемайки ги за самите звезди, пише лупа.бг.

Пророчицата умира през 1179 г. в основания от нея манастир. През октомври 2012 г. папа Бенедикт XVI официално канонизира Хилдегард от Бинген и ѝ дава титлата "Учител на Църквата".

ключови думи:
Хилдегард

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни