Напук на лошите ситуации

Да се радваме повече на хубавите мигове
Напук на лошите ситуации

Най-важното

Ако не знаете какво да правите с лошите емоции, слагайте ги тук ;) 

Познавате ли хора, които никога, ама никога не се притесняват? Аз - да. Каквото и да им се случва, те остават престъпно спокойни. Нищо не може да ги смути, да ги развълнува, да ги изкара от релсите. "Не ми пука", ще измърморят и ще продължат необезпокоявани по пътя си. Голяма работа, животът продължава!

Е, аз не желая да съм като тях, не ми харесва особено. Цялата истина е, че страшно обичам да се вълнувам. Бурните размисли и страсти ме карат да се чувствам жива, значима и пълноценна. Правят ме това, което съм.

А за да бъда напълно честна, бих искала да притежавам само едно-единствено от качествата на непукистите: удивителната им способност да игнорират лошите неща или най-малкото – да не им отдават особено значение. Ето на това му викам полезно умение, няма майтап.

Защото, съгласете се, ежедневието е пълно с кофти моменти, изнервящи ситуации и скапващи настроението събития. Случват се и на "отличниците". Ако им позволим да ни нараняват всеки път, рискуваме да се превърнем в тъжни, сиви и намръщени същества, които не знаят какво е усмивка.

Затова ви предлагам да се доверим на онази житейска философия, към която се придържа и красивата българска актриса Диляна Попова – да пропускаме гадните събития да минават покрай нас. И да ги забравяме бързичко. А, едновременно с това, да се радваме на хубавите и да създаваме повече такива. 

Едва ли ще променим света, но със сигурност ще го направим едно по-добро място за живеене. Поне за себе си. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май