Най-известните световни конспирации

Най-известните световни конспирации

Светът се управлява от тайни общества, които във всеки един момент заформят конспирации и заговори. Целта на тези общества като илюминати и масони е да оказват непрекъснат контрол върху човечеството. Вижте някои от най-известните световни конспирации.

- Кемтрейлс - според авторите на конспиративните теории, САЩ и няколко други правителства перманентно разпръскват на земята отровни химикали чрез военни самолети. Привържениците на тази теория предполагат, че следите в небето са наситени с най-различни субстанции, които са необходими за изпълнението на строго секретни правителствени проекти.

Например - масови ваксинации срещу антракс, блокиране на слънчевите лъчи за предотвратяване на глобалното затопляне, контролиране на климатичните условия или отслабване на умовете на хората, за да им се попречи да осъзнаят и да се борят срещу настъпването на Новия световен ред.

Американските военновъздушни сили, разбира се, отхвърлят тези твърдения.

- Проектът HAARP - разположената близо до Гейкона в Аляска "Програма за високочестотно активно облъчване на полярното небе" (HAARP) е създадена за изучаване на йоносферата и проучването на потенциални нови методи за комуникация и наблюдение.

Съоръжението разполага с 180 антени с височина 22 метра, които предават мощни радио сигнали, временно активизирайки чрез нагряване части от йоносферата.

Мнозина смятат, че истинската цел на HAARP е да се създаде оръжие под формата на мощен електромагнитен лъч, с който да се унищожават вражески самолети, да се смущават вражеските радио комуникации или да бъде използван в междугалактическа война.

Други вярват, че целта на HAARP е да контролира климата и да спира развитието на страните от Третия свят, като задейства земетресения и цунами.

- Нацистките НЛО-та - теориите, свързващи нацистите с окултното и тайните общества, през годините са били тема не куп документални книги и филми. Чилийският дипломат и тълкувател на Езотеричния нацизъм Мигел Серано твърди, че Адолф Хитлер е бил въплъщение на индийския бог Вишну.

 

Той е дошъл на Земята, за да установи арийско господство. Хитлер и неговата Нацистка партия са използвали Нова Швабия, за да комуникират с Хиперборейците. А те са небесни същества, за които се смята, че са прародители на арийската раса. С помощта на знанията, придобити чрез тези комуникации, нацистите разработват флота от летящи чинии, които Хитлер един ден щял да използва, за да придобие абсолютен контрол над света.

- Кацането на Луната - това е лъжата за 30 милиарда долара. Твърди се, че всичките шест мисии "Аполо" са били фалшифицирани от NASA и правителството. Предполага се също, че NASA е организирала катастрофата на совалката "Чалънджър", понеже се опасявала, че астронавтите на борда ще разкрият измамата за кацането на Луната.

Сред доказателствата, цитирани от привържениците на тази теория, е фактът, че забитият в лунната повърхност американски флаг се развява, въпреки липсата на атмосфера или вятър.

- Зона 51 и Розуел - на 8 юли 1947 г. летящ обект се разбива близо до Розуел, щата Ню Мексико. Властите замазват случая с твърдението, че обектът е метеорологичен балон. Инцидентът е забравен до 1978 г., когато публичният интерес е разпален отново от интервюто на майор Джеси Марсел – един от хората, които разчиствали останките от катастрофата.

 

Той разкрива, че обектът е космически кораб и че военните са потулили случая. От падналия кораб са били извадени телата на живи извънземни. Има дори твърдения, че съдебният лекар Глен Денис е извършвал аутопсия на извънземно.

- Конспирацията 9/11 - тя касае терористичните атаки от 11 септември. Една от тях гласи, че операцията е била режисирана от американското правителство съвместно с други световни лидери. Филмът "Zeitgeist" разкрива, че администрацията на Буш е знаела за планираните атаки преди те да се случат. Те са били извършени с цел да се създаде причина за Войната срещу тероризма и да се прикрие нейната истинска цел, а именно икономическа изгода и увеличаване на контрола над населението.

Привържениците на теорията твърдят, че пълното рухване на Кулите близнаци в Манхатън не се дължи на разбилите се в тях самолети, а е било възможно единствено чрез заложени предварително експлозиви.

- Глобалното затопляне - големи умове твърдят, че глобалното затопляне е недоказана догма или абсолютна измама. Някои привърженици на теорията твърдят, че истерията за глобално затопляне се подхранва с цел да помогне на световните лидери да постигнат Новия световен ред. Други твърдят обратното, казвайки, че глобалното затопляне е изфабрикувано от леви радикали, с цел да спрат глобализацията и развитието на западната индустрия.

- СПИН - пенсионираният американски дерматолог Алан Кантуел предлага идеята, че вирусът на СПИН е разработен от американското правителство и е инжектиран на нищо неподозиращи хомосексуалисти под формата на пробна ваксина за Хепатит Б.

Подобна теория, предложена от бившия зъболекар Ленърд Хоровиц, твърди, че СПИН е форма на биологично оръжие, разработено за американското правителство, чиято първоначална цел е била да контролира броя на населението в Африка.

- Новият световен ред - предполагаемите кукловоди на много от гореспоменатите конспирации стоят начело на една сенчеста клика от различни организации – Фримасони, Тристранна комисия, Билдерберг клуб. Предполага се, че те се стремят да наложат на всяка цена свое единно световно правителство.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май