Митове за мъжката сексуалност и какво не знаем за нея

Митове за мъжката сексуалност и какво не знаем за нея

Клишетата относно мъжката сексуалност са много и упорити. Кои са основните виновници за това ли? Повечето жени са на мнение, че знаят всичко, когато става въпрос за мъже, но истината е, че някои от предположенията на нежните половинки са изключително погрешни. Експертите са провели разговор с редица представители на силния пол, за да развенчаят основните секс митове за мъжете.

"Мъжете винаги са готови за секс"

Мъжете никога не отказват секс и винаги са готови за сексуални наслади. Те никога не са твърде уморени след дългия работен ден и никога не ги боли глава. Всъщност те не мислят за нищо друго, освен за секс. Изключително погрешно!

Дами, мъжете не са роботи. Те също се притесняват, изпитват стрес и понякога просто не са в настроение за секс. Те също изпитват емоции, които понякога засягат тяхното либидо. По-рядко от жените, разбира се, но не е изключено да се случи, което не трябва автоматично да ги отпраща в графа "неспособни". Затова не изпадайте в паника, ако вашият партньор не е на сексуална вълна, защото той е човек - също като вас.

"Мъжете никога не симулират"

Абсолютно невярно твърдение, защото не само жените симулират в леглото. Е, дамите са склонни да се преструват по-често, но само 47% от мъжете достигат до оргазъм по време на вагинално проникване, а 3% споделят, че никога не са изпитвали оргазъм по време на полов акт.

"Еякулацията е равна на оргазъм"

Не е задължително, тъй като еякулацията и оргазмът невинаги се случват заедно. Някои мъже изпитват оргазъм, без да еякулират - сух оргазъм. Въпреки това, при повечето представители на силния пол двата процеса вървят ръка за ръка.

"Мъжете с радост биха пропуснали любовната игра"

Жените все още вярват, че техните половинки имат една-единствена цел, когато стане въпрос за секс – оргазмът, и правят всичко възможно да стигнат по-бързо до него. Съвременният мъж обаче се е извисил над този си стремеж и истински се наслаждава на любовната игра, сякаш е вкусил десерта преди основното.

Естествено, понякога и двамата партньори нямат търпение да се отдадат на същинския акт, но е абсолютно погрешно да твърдим, че мъжете не обичат любовната игра. Тя им позволява да се научат как да ви доставят удоволствие, което винаги е бонус, и може да удължи многократно сексуалния акт.

"Сексуалните проблеми са свързани с липсата на желание"

Жените прибързват да правят заключения, когато установят, че партньорът им има проблеми в леглото. Повечето от тях смятат, че той не ги харесва, но това далеч не е единствената причина, тъй като липсата на сексуално желание или ерекция се обуславя от много и различни фактори.

Почти 42% от мъжете споделят, че са имали проблем с ерекцията. Стресът, умората, срамежливостта и тревожността могат да ги засегнат и трябва сериозно да се вземат под внимание, но не и да се разглеждат самостоятелно, а като част от съвкупност от обстоятелства.

"Мъжете харесват единствено жени с перфектни тела"

Да, те се захласват по жените в списанията и телевизията, но те са по-скоро фантазия за тях, а не цел, която непременно преследват в живота си.

Надали има човек, който да не иска неговата половинка да е привлекателна, но не това е най-важното, защото са налице и много други критерии като интелект, чувство за хумор, елегантност и вътрешна красота. Мъжете не са глупави и знаят, че моделите в лъскавите списания не изглеждат така в реалния си живот. Дори повечето от тях предпочитат естествената красота, подчертана с лек грим, а не натруфеността.

"Мъжете не са романтични"

Сигурно в дома на една жена никога не липсват ароматни свещи, масла за масажи и други средства за създаване на приятна атмосфера, но те рядко участват в реалния им сексуален живот. Това важи със същата сила и за част от мъжете, по-малка разбира се, но все пак важи.

Ако вашият партньор не се причислява към тази по-малка част, не проявявайте прекалено упорство. Да, той може може би не ви обсипва с комплименти и не се старае да създаде романтична обстановка, но има много по-важни неща, когато става въпрос за секс - химията между вас, либидото и способността да се посмеете заедно, защото в края на краищата сексът може да бъде и забавен, нали?

 Източник: Framar.bg

ключови думи:
митове мъже сексуалност

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април