Магичният джинджифил

Магичният джинджифил

Коренът от джинджифил е свързан с множество магически практики сред азиатските народи. Присъства в погребалните практики на китайците, които вярвали, че чрез него душата на покойниците ще продължи да се храни. В младите семейства пък поставяли парченца на джинджифил на входа на жилището с цел защита на новородените бебета и техните майки.

Считало се още, че чрез уханието на джинджифил може да се осъществи контакт с божествените светове и дори да се повлияе на природните сили. Сред островните народи в Тихия океан съществувало вярването, че дъвченето на джинджифил може да предотврати буря.

Магическите свойства на джинджифила могат да се разкрият и при готвене. Освен да подобри уханието и вкуса на храните, тази подправка ще повлияе атмосферата у дома.

 

Според старо предание сладкишите с джинджифил и мед сплотяват семейството и засилват обичта между неговите членове. Сладки с джинджифил пък са чудесен дар между влюбени, защото разпалват романтиката и любовта. Захаросаният джинджифил може да прогони тъгата и любовната мъка. Същият действа добре още при разстроен стомах и болки в гърлото.

Според друго предание подправените с джинджифил ястия на семейната трапеза стимулират притока на пари към семейния бюджет. Той е страхотно магическо средство за увеличаване на доходите.

Колкото и полезен да е джинджифилът, не бива да прекалявате с него. Не забравяйте, че той е пикантен и за това не се препоръчва да приемате повече от парче с размера на монета.

През сезона на настинките и гриповете той е и прекрасно средство за подсилване на имунитета.

Рецептата, която сега ще ви дадем, става все по-популярна и се прави много лесно само с две съставки – джинджифил и мед:

Два корена от джинджифил се обелват и настъргват на ренде. Смесват се с половин килограм домашен пчелен мед. Разбърква се добре и се държи в хладилника.

 

От сместа се консумира по 3-4 пъти на ден по една супена лъжица, а вкусът е повече от зашеметяващ – сладко-пикантен, сгряващо-вкусен.

 

ключови думи:
джинджифил

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април