Как да преодолеем раздялата с леглото

Без наркотични вещества
Как да преодолеем раздялата с леглото

Понякога сутрешното ставане се оказва голяма драма. Леглото крещи "Не ме изоставяй!", ти му шепнеш "Обичам те". Но злото утро трябва да ви раздели. Ставаш като ударен в челото и се чудиш как да се съвземеш. Усещаш пристрастяващия аромат на кафе, долитащ отнякъде, но имаш твърди антикофеинови убеждения. Въпреки това тайно завиждаш на притежателя на това кафе или по-скоро на това, че той скоро ще е преодолял сутрешните терзания. Добрата новина е, че можеш да се свестиш не по-бавно от кафе-пиещия с някои алтернативи на кофеина, а именно:

  1. Топла вода с мед – седем минути са необходими, за да се усвои напълно здравословната напитка. След това свежестта е гарантирана, а споменът за скъпото легло – избледнял. Бонусите са антимикробно действие, нормализиране на киселинността на стомаха, успокояване на нервите, облекчаване на кашлица и запушен нос (ако са налични), повишаване имунитета, премахване на лошия дъх. Може да се прибави и лимон, който дарява допълнително енергия на дремещия организъм.

  2. Чай от женско биле – увеличава енергията и подпомага функциите на мозъка, както и раздялата с леглото. Всъщност се използва коренът на билката, който притежава аминокиселини, витамин и захари, откъдето идва сладкият вкус на билето. Чаят помага и на храносмилателната система, отделителната система, спомага за бързото заздравяване на рани, облекчава алергиите и артрита, има ефикасно действие при кожни заболявания.

  3. Чай от гинко билоба – стимулира концентрацията и издръжливостта, премахва симптомите на умора и стрес, съюзник в борбата с утрото. Подобрява паметта и усещането за бодрост. Активните съставки на листата могат да подобрят еластичността на кръвоносните съдове и имат антиоксидантни свойства. 

  4. Сок от нар – дава енергия и сила, с които да преодолееш сутрешните мъки. Витамините (съдържа около 40% от необходимата дневна доза витамин C) и антиоксидантите също не са за подценяване. А функциите, които са присъщи на нара, са да подобрява кръвообращението, да сваля кръвното, да стимулира растежа на косата и ноктите, да тонизира и почиства кожата. Препоръчително е чудната течност да се разрежда с вода или друг некисел сок.

  5. Чай от мента– замества кафето на 100% и те подбужда към действие дори в ранна сутрин. Подобрява храносмилането и функциите на дихателните пътища, успокоява болката и разширява кръвоносните съдове. Освежаващият му ефект допринася за истински свежо утро, а приятният му аромат ще те отърве от неприятния сутрешен дъх

Е, това са помощните средства, различни от кофеина, които те карат да преодолееш раздялата с леглото и да продължиш с пълна пара напред. Ако не подействат, винаги можеш да помолиш някого да ти хвърли една кофа студена вода, докато още дремеш.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май