Заповядайте, нашето домашно фрапе

Като това в кафенето, ама по-хубаво
Заповядайте, нашето домашно фрапе

Нека се възползваме от оставащите летни дни като се отдадем на типично летни удоволствия. Не че не можем да си припомняме за тях и през другите сезони, но има неща, които са, така да се каже... ами, доста хладни като за месеците, в които има буквата "Р". Доста от тези неща са любимите ни за лятото ледени питиета, в които мразовитите кубчета изобщо не се пестят. Все пак слънцето още си напича стабилно. И не е ли си то да си разхладиш горящата душа с едно студено фрапе?

Е, ще ви помогнем и в тази почти огнеопасна ситуация. Ще ви кажем как да си направите кафената напитка вкъщи, където ще можете да разхладите страстите без да се налага да тичате по кафетата. И повярвайте, вашето фрапе ще е по-хубаво от това на бармана, защото никога не знаете какви чувства таи той към вас (или към сервитьорката).

Та за домашния фрапе бар ще ви трябват

- нескафе

- мед или захар

- вода

- мляко

- лед

Ако ще зарадвате само собственото си аз с една чаша ще са ви необходими 2 ч. л. нескафе, 1 с. л. мед или захар (според разбиранията за здравословно и предпочитанията), вода като да напълните 1/3 от чашата. Всичко се разбива с миксер за фрапе до получаване на пяна. Време е за прохладата – пускате няколко ледчета, след което доливате с още малко вода и после догоре с мляко. И пиете... както си знаете.

А какви други ледени напитки си правите? Елате да ни кажете във фейсбук.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април