Време е за сиеста 2

Отново!
Време е за сиеста 2
inm

Преди време Киро ви разказа подробно що е то сиестата и колко е важно тя да се практикува редовно.

Затова сега аз само ще допълня неговите размисли с един кратък инструктаж по следобедна дрямка.

Така че отпуснете се и прочетете набързо следните мързеливи съвети:


  • Ако през работната седмица не успявате, то поне през празниците, които приближават, ще имате възможност да се посветите на качествена сиеста. С други думи, дремвайте ВСЕКИ ден, минимум по 20 минути, което се смята за оптималната продължителност на този вид почивка. Добре е да го правите в часовете между 13 и 15 часа. 
  • Вярно е, че става въпрос за съвсем кратко хър-мър изживяване, но би било добре да се погрижите то да е максимално комфортно и спокойно. Затова се снабдете с всичко необходимо: мека възглавница, одеяло и т. н. Все пак, не ви съветвам да избирате леглото за място за провеждане на релаксиращата си терапия. Защото може да се изкушите да прекарате в него повече време и да проспите сиестата :) По-добре легнете в удобното диванче в хола или се отпуснете в любимото си кресло, ако разполагате с такова. Ако пък има и кой да ви гушка... Идилия!
  • В случай, че следобедната дрямка не ви се отдава (стискате очи, но не успявате да заспите), пробвайте следния трик: фантазирайте. Позволете на въображението си да нарисува шантава картина, в която се потопете целите. Ще се уверите, че нещата ще се получат почти неусетно.
  • Добре е да фиксирате край на сиестата все пак, за да имате право да я наричате така. А ако я превърнете в практика (поне през празниците), ще се събуждате свежи, заредени с енергия и готови за забавления и посрещане на хубави моменти.

Е, действайте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май