The Rock Restaurant

Ммм, обяд край Занзибар? Защо пък не!
The Rock Restaurant

Колкото и да не ни се иска, често изневеряваме на бонвиванската си същност и обядваме в офиса. На бюрото. Пред монитора. И сякаш ненаситно отхапваме от виртуалната реалност пред нас пак, и пак, и пак... Наречете ни наивници, но въпреки това все още вярваме в дълга към удоволствието, в разточителните угощения около 12:00, в завладяващия вкус и апетитната атмосфера.

След подобно встъпление, мислено политаме към Източна Африка, където в кристалните води на Индийския океан, край бреговете на Занзибар, е разположен най-симпатичният рибен ресторант и то, върху морска скала! Възкликваме, хълцаме и си представяме как бихме се насладили поне на следобедната си закуска там :}

Facebook

Името - The Rock Restaurant, е достатъчно красноречиво само по себе си. Тюркоазени нюанси, звукът на морето и вода: под или над коленете ни. Всъщност, когато човек посещава занзибарското ресторанче, е добре да вземе предид приливите и отливите. В противен случай, може да се наложи да преплува разстоянието от около 50 метра до дървените му стълби, без майтап!

Вътре собственикът, местен рибар, изненадва със специално меню, пресен улов и богата винена селекция. Същевременно, цените на морските деликатеси и предястия изглеждат приемливи (без да броим двупосочния билет до самата дестинация, разбира се). Е, какво повече му трябва на един бохем?

Facebook

Facebook

Facebook

Както е казал американският писател и философ Хенри Дейвид Торо: "... Вдишай въздуха, изпий питие, опитай плод и се остави на въздействието на всяко едно от тях..."

 

Ало, бихме искали да направим резервация! Веднага, моля!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април