„Не!“ на тъгата

Всеки си има своите драми, но дайте да ги преживеем
„Не!“ на тъгата

Колкото и безгрижен живот да живеете, понякога се случва така, че нещата се скапват в по-голяма или по-малка степен и се озовавате в онова състояние, което наричаме тъга. Сами знаете, че бидейки тъжни, рядко помагате на себе си, а за околните ситуацията може да бъде повече от обезсърчаваща, особено ако нравът ви е от по-особените. С други думи – в общ интерес е да преодолеете тъгата и да продължите нататък, където е къде-къде по-приятно. Лесно е да се каже, малко по-трудно, но не и невъзможно е да се направи...

Помислете за нещата, които ви карат да се чувствате добре. Даже можете да си ги разпишете на лист хартия. Някои мислят за тях като за неща, за които са благодарни. Ние предпочитаме да ги наричаме източници на удоволствие. Много са, признайте си.

Направете нещо хубаво, ама с приятели. Повечето хора се опитват да се усамотят, когато са тъжни. Това е съвсем естествена реакция, но често пъти намирането на разтуха в компанията на най-близките е по-доброто решение. Така ще можете за миг да се откъснете от тягостните си мисли и да насочите погледа си в една позитивна посока.

Движете се. Сигурно сте чували, че по време на тренировка се секретират ендорфини. Същото е като с наркотиците, само че е полезно, стига да не се пристрастявате. Наистина, движението ще ви накара да се разтушите и заредите с физически и емоционални сили.

Преследвайте цел. Помислете си за нещо, което искате да постигнете и го разбийте на дребни подцели. Започнете с най-лесноосъществимата от тях и я отхвърлете по възможно най-бързия начин. Чувството за прогрес и посока е превъзходно и може да ви даде много в труден момент.

Сторете добро. Направете нещо самоотвержено за някого. Все още има хора, за които това означава много. Уцелите ли някого от тях, ще видите колко зареждаща е чуждата признателност.

Напомнете си, че съзнанието е бойно поле. Всички ние страдаме от непрекъснатите атаки на нежелани и негативни мисли, които се опитват да сринат самочувствието ни. Противодействайте им с ясното съзнание кои сте, какво сте постигнали, колко дълъг път сте изминали, за да се намирате там, където сте в момента.

Знайте, че и това ще мине. Почти няма рана, която времето да не може да заличи. Бъдете силни и останете в очакване на хубавата част.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април