Позитивна минутка

Очарованието се крие във всичко. Само трябва да го потърсите...
Позитивна минутка

Най-важното

Приложете това упражнение към някои от важните аспекти на живота си – семейство, любов, приятели, работа... И накрая просто се насладете на резултата!

Днешният ден изглежда приятен, пъстър и доста лежерен. И ей така, в унисон с него, изведнъж ни се прииска да ви вдъхновим. Големият въпрос обаче е как да го направим - с примамливо ястие, екзотична дестинация или стимулираща тренировка...? Не, имаме по-добра идея.

Чувстваме се супер позитивни и не смятаме да пазим тонизиращия заряд изцяло за себе си. Няма да е честно.

Затова се сетихме за едно лесно и кратко упражнение, което развива въображението и поражда само приятни емоции. Предизвикателството е, в рамките на една минута, да стимулираме онези качества у вас, които да ви направят по-осъзнати, за да живеете по-добър и здравословен живот. И така...

Насладете се на обикновеното

  • Огледайте се около себе си и изберете малък предмет. 
  • Не, не, не... Бъдете импулсивни и грабнете първото нещо, което ви е попаднало пред погледа.
  • Не си задавайте въпроса дали сте подбрали най-правилното. Приемете го такова, каквото е.
  • Вземете го в ръката си.
  • Отделете една минута, за да се вживеете в ролята на изследовател. Разгледайте внимателно предмета и се опитайте да запомните всеки негов детайл.
  • Сега затворете очи, отпуснете се и визуализирайте видяното. Припомнете си какво сте държали в ръце и съответно - какво ви е направило впечатление.
  • Отворете очи и погледнете предмета отново.

Ефектът

Изглежда ли ви по-красив? Е, да, звучи странно и нелогично, защото предметът продължава да си бъде все същия... предмет. О.о

Всъщност, целта на упражнението е да ви провокира да разгърнете мирогледа си. Да се отърсите от негативизма и от клишетата. Промяната в мисленето несъмнено е дълъг и нелек процес. Необходими са години, за да преосмислите мисловните си стереотипи и начини на реакция.

Но, когато сте положително настроени, възприемате значително повече обекти от заобикалящата ви среда. В този смисъл, доброто настроение буквално увеличава размера на прозореца, през който виждате света.

Така че, бъдете сигурни, че всяко, дори минимално усилие в тази посока, ще бъде щедро възнаградено. Това, от своя страна, ще ви стимулира да продължите по пътя на тази толкова ценна, вътрешна трансформация.

А пътуването определено си заслужава. Заслужава си да бъдете по-духовни, по-пълноценни, по-креативни и не на последно място по значение, по-витални.

Опитайте упражнението и споделете как се чувствате. Изпълва ли ви с позитивни емоции? :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 13.09.2011 | 11:03
    СУПЕР :) Само усмивки и щастие на всички, така нещата са много много красиви и няма никакви тревоги, хората трябва да се усмихват много повече :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май