Да си останем у дома

За момент или за два... :)
Да си останем у дома

На всички нас, в един или друг момент, ни се приисква да останем в покоите си, където да мързелуваме на воля и до припадък. Защото, оказва се, динамиката на скоростното ни ежедневие може да бъде наистина смазваща. Не ни ли вярвате?

Бързи обороти, куп ангажименти, препускане от точка до точка, парти сесии, още парти сесии... Споменахме ли денонощни парти сесии? 

inm.com

Време е обаче да се кротнем. Не само, защото наближават празници и се очаква от нас да бъдем уравновесени и адекватни, но и заради крехкото ни здраве, с което си позволихме да се шегуваме в последно време, подлагайки го на различни не чак толкова здравослвони изпитания.

Въпросът е как да подходим, ако нямаме възможност да захвърлим всичко и да станем принцеси (или принцове??), камо ли да заминем на околосветстко пътешествие в следващите шест месеца?

Първокласен релакс

Един от най-добрите начини да повдигнем духа си в напрегнати ситуации, е красивата музика. А какво по-красиво от пленителния глас на Sade? Нежните звуци на музиката ѝ могат да върнат към живот всяка изгубена душа. Ние пък комбинираме тази феерия с нещо витаминозно, като бяло грозде и цитруси, и накрая въпросното съчетание се оказва невероятно попадение. После, регулираме светлината, отпускаме се на дивана в меко одеяло и чакаме. Чакаме вдъхновението да почука на вратата ни...

Разбира се, можем да заменим плодовия микс с друга подходяща вариация, но това определено би нарушило цялостната концепция за първокласност.

На път към вкъщи

Окей, само дето тепърва потегляме от офиса и опиянението, под кодовото име "Sade", все още ни се струва далечен блян. Трафик, градски транспорт и претъпкани с хора улици. 

В колата сме и се движим към вкъщи. Клепачите ни неусетно се притварят и нито дървени клечици, нито някакъв средновековен атрибут за мъчения биха могли да ги задържат отворени.

Решението е, всеки път, когато се намираме в подобна безпомощност, да се тонизираме музикално - чрез фламенко! Колкото и да не ви се вярва, в определени случаи ритмите му действат като чаша силно кафе. 

Е, няма дъхав аромат и плътна консистенция, но също като ободрителната напитка може да накара сърцето ни да запрескача.

inm.comВ този смисъл, съсредоточаваме слуха си върху андалуската банда El Barrio, която просълзява с убийствени аранжименти, традиционни нотки и лек рок привкус. 

Финалът

След като сме усвоили всичко от изминалия ден, спокойно можем и да се сбогуваме с него. Гмурваме се под душа и релаксираме в продължение на минимум половин час. Хладката вода ще задвижи кръвообръщението в крайниците, ще стимулира у нас положителни емоции и, естествено, ще ни подготви за най-сладката част от денонощието - съня. Като цяло, времето, прекарано в банята, е чудесно за синтезиране на хаотични мисли, пречистване и разтоварване.  

Хайде, сега си отиваме у дома! И ще се наслаждаваме на всичко онова, което прави дебелият домашен котарак Гарфилд ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май