Антистрес терапия: разкрасяването

И за жени, и за мъже...
Антистрес терапия: разкрасяването

Скъпи мъже, не си мислете, че единствената причина, поради която жените се контят, сте... вие :) Съвсем не е така. Правим го преди всичко заради самите себе си – да се чувстваме красиви и комфортно във външната си обвивка. Да се чувстваме удобно.

Нещо повече, ежедневните разкрасителни ритуали са чудесна антистрес терапия, реално погледнато. Те са своеобразна медитация и подходящ момент за усамотяване. Миг, в който можем да останем единствено с отражението си в огледалото си :) О, да! Заслужена почивка.

А, има и друго: въобще не си въобразявайте, че терапията трябва да е сложна и продължителна, за да донесе приятни усещания.

Сутрешният душ, третирането на кожата с подходящ крем/лосион след това, разресването на косата дори...

Всичко изброено + още редица други елементарни процедури имат потенциал да ни подействат хипер успокояващо. Добрата новина е, че те влияят еднакво и на двата пола обаче ;)

Точно така. Наблюдавайте как топлата вода стопява стреса, отпуска и отморява. Наблюдавайте как кожата ви се храни и омеква. Вдъхнете аромата на чистото си тяло. Бас хващам – ще се разтопите от удоволствие :)

Истината е, че колкото повече се наслаждаваме на нещата, които правим за себе си, толкова повече релакс усещания ще ни носят те.

Не, в никакъв случай не пренебрегвайте значението на разкрасителните процедури. Може и да ви правят суетни, да. Но ви правят и спокойни... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май