5 сериозни позитива, ако спрете да използвате тампони

Погрижете се за здравето си!
5 сериозни позитива, ако спрете да използвате тампони

На пръв поглед използването на тампони от съвременната и изключително ангажирана жена е удобство и необходимост.

Сред позитивите са, че е бързо, лесно, удобно, без дискомфорт, който съществува при дамската превръзка, че ще се размести или протече. Няма и помен дори и от леко доловима миризма (поне така си мислят 70% от дамите), която буквално ви побърква.

Всичко това звучи прекрасно и вие сте на върха на щастието до момента, в който не си дадете ясна сметка, че всичката тази излишна кръв, от която трябва да се освободи тялото ви – вместо да се изтече свободно, тя бива задържана вътре в него и бавно, славно и доста настойчиво ви трови!

Какви са резултатите от всичко казано до тук?

На първо място задържането на кръв ще доведе до цялостно влошаване на здравословното ви състояние. Но нека не продължавам със негативните неща, а да се съсредоточим върху съществуващите 5 сериозни позитива, ако спрете да използвате тампони, когато сте неразположени.

1. Ще намалите употребата на химикали в организма

По-голяма част от тампоните произвеждани от компаниите са изработени от памук и коприна, синтетичен материал, добит от дърво. Тампоните съдържат диоксин, химикал, който е оформен като страничен продукт по време на производствения процес на коприната, пишат колегите от prevention.com. Именно той може да е канцерогенен като същевременно с това да окаже негативен ефект върху имунитета на организма и дори да нанесе сериозни поражения върху репродуктивната ви способност. Използването на естествени памучни тампони е за предпочитане, но също не е препоръчително, ако се стремите към поддържане на добро здраве.

1589356Thinkstock/Guliver

2. Ще запазите добрите бактерии във влагалището

Тампоните са проектирани по такъв начин, че да имат изключително силна абсорбираща способност, за да поеме огромното количество кръв, от което се опитва да се освободи тялото ви. Но наред с кръвта губите и добрите бактерии, които са необходими за поддържането на отлично вътрешно здраве. Не забравяйте, че с промяната на pH във влагалището ще увеличите в пъти риска от гъбични и всякакъв друг вид инфекции.

3. Миризмата ще е значително по-лека

В случай, че сте от онези дами, които смятат, че благодарение на тампоните премахвате неприятната миризма, ще сте неприятно изненадани да разберете, че именно с тампоните тя значително се засилва, тъй като кръвта така или иначе се стича надолу и рискувате да увеличите, защото я задържате по-дълго време в тялото си. Специалистите ви съветват да ползвате поне един цял цикъл дамски превръзки и ще почувствате сериозна разлика и реално няма да има миризма.

4. По-малко спазми и болки в корема

В мига, в който спрете да използвате ежедневно тампони месечните ви цикли ще са значително по-малко болезнени и по-рядко ще усещате дискомфорт и подуване на корема, които са типични по време на менструалния цикъл. В този период е важно да използвате дамски превръзки, които да сменяте често и да увеличите физическото натоварване. Наред с тях е добре да залагате на здравословно меню на хранене, което ще ви осигури сили и отлична енергия.

5. Ще се радвате на красива и свежа кожа

Изкуственото задържане на мръсната кръв в организма може да ви причини сериозни проблеми с кожата. На първо място тена ви значително ще се вложи. На второ кожата и косата ви могат да са значително по-мазни от обикновено. Наред с всичко изброено до тук можете да си причините и ред други неразположения като акне.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май