Знаете ли, че...

бадемовото мляко е с по-висока хранителна плътност от животинските кисели млека?
Бадемовото кисело...

бадемовото мляко е с по-висока хранителна плътност от животинските кисели млека?

Бадемовото кисело мляко е с по-висока хранителна плътност – концентрацията на всички градивни елементи в една порция – от животинските кисели млека, сочи изследване, ръководено от учени от Масачузетския университет в Амхърст, САЩ. Констатациите се базират на данни от хранително сравнение на растителни и животински кисели млека.

Воден от опасения относно устойчивостта на околната среда и ефектите от изменението на климата върху животновъдната индустрия, пазарът на растително кисело мляко се очаква да нарасне от 1,6 милиарда долара през 2021 г. до 6,5 милиарда долара през 2030 г.

"Киселите млека на растителна основа като цяло имат по-малко захар и натрий и повече фибри от животинските продукти, но и по-малко протеини, калций и калий.", коментира водещият автор Астрид Д'Андреа. "Но когато разглеждаме съвкупността от всички хранителни вещества, откриваме, че бадемовото кисело мляко е със значително по-висока хранителна плътност от животинските млечни продукти и всички други кисели млека на растителна основа."

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май