Знаете ли, че...

Чаша алкохол преди хранене може да покачи значително апетита ви, но също така и да изостри...

Чаша алкохол преди хранене може да покачи значително апетита ви, но също така и да изостри усещанията ви към ароматите в храната?!

Според най-новите изследвания проведени от учени чаша аперитив преди хранене може да стане причина някои хора да ядат повече от обичайното, но в същото време подпомага мозъка да се концентрира върху хранителните аромати пише (HealthDay News).

Ефектът е скромен, а не универсален споделят изследователите. Но според техните констатации не е случаен фактът, защо в ресторантите ни предлагат питие за посрещане!

"Смешното е, че всеки ресторант знае, че ако ви почерпят с едно питие ще ядете повече”, заяви един от авторите на изследването Robert Considine, преподавател в медицинският университет - Indiana University School of Medicine, in Indianapolis.

В новото изследване Considine и колегите му се постараха научно да изследват твърдението като използваха MRI сканиране на мозъка. По този начин те установиха, че една чаша алкохол прави съответната област в мозъка – хипоталамуса – по-фокусирани върху хранителните аромати в сравнение с другите видове миризми.

Хипоталамусът произвежда хормони които помагат при управлението на различните функции на тялото, включително и глада.

Въпреки получените резултати от изследването – това не означава, че не можете да се насладите на чаша вино с вечерята! Необходимо е само знаейки това да контролирате количеството на храна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април