Знаете ли, че...

Умерената употреба на кафе не води до хронично повишаване на кръвното налягане?!В случай, че сте...

Умерената употреба на кафе не води до хронично повишаване на кръвното налягане?!

В случай, че сте напълно здрави, кафето с нищо не може да повиши трайно артериалното кръвно налягане, твърди ново изследване.

"Вярно е, че кафето вдига непосредствено след употребата му- кръвното налягане, но това реално трае за изключително кратко време, след което се нормализира”, твърди италианският изследовател д-р Giuseppe Grosso.

"Ако организмът ви не е привикнал към употребата на кофеин, то първоначалната реакция на тялото ви при пиене на кафе ще се изрази със свиване на кръвоносните съдове, но няколко часа по-късно съдовете ви ще се върнат към нормалното си състояние. С времето този ефект от кофеина изчезва, тъй като привиквате към него”, казва д-р Giuseppe Grosso.

Според други изследвания става ясно, че хората които пият в умерено количество кафе или от време на време, всъщност при тях се наблюдава по-нисък риск от развиване на хипертония след години, отколкото при хората, които изобщо не пият кафе. Стига разбира се те да не пушат цигари!

Ползите от умерената употреба на кафе са повече от многобройни за здравето. Условието е да не пушите и да пиете достатъчно количество вода на ден! В случай, че страдате от хипертония, то е допустимо да изпивате по 1 чаша кафе на ден без това да навреди по някакъв начин на здравето ви.



Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май