Знаете ли, че...

Как почивате е също толкова важно, както и как тренирате?!Пълноценната почивка може да ви даде също...

Как почивате е също толкова важно, както и как тренирате?!

Пълноценната почивка може да ви даде също толкова добри резултати за поддържането ви на отлична форма, както и тренировките в залата.

В случай, че в последно време с нежелание влизате в залата и се чувствате изморени дори само след няколко от обичайните си упражнения е сигнал от страна на тялото, че трябва да ударите спирачка и да си дадете пълноценна почивка.

Редица добре обосновани научни статии доказват връзката между физическо натоварване и способността на тялото да се възстановява.

Имайте предвид, че през зимата, когато енергийния ви потенциал е значително занижен и особено ако сте изкарали някакво вирусно заболяване, поне няколко седмици след него няма как да се чувствате в отлична форма, за да се върнете към рутинните си тренировки.

В този случай, специалистите съветват да заложите на йога, лека гимнастика, разходки на чист въздух и дихателни упражнения. Също така е препоръчително да увеличите с 1 час съня си, за да подпомогнете оздравителните и възстановителни процеси в тялото. Ако не можете да си позволите лукса да ставате с час по-късно, то се научете да лягате с час по-рано. По този начин ще постигнете перфектния баланс.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април