Какво се случва с тялото ви след 15 мин разходка

Обуйте удобните обувки и излизайте
Какво се случва с тялото ви след 15 мин разходка

Много от вас смятат, че единственото решение да сте във форма и в тонус е с редовен фитнес. Надъхани, вероятно сте дали куп пари за месечна/годишна карта и още на 30-ия ден виновно сте си казали: "Не мога, това не е за мен!".

Има и по-лесен начин. Той пак изисква постоянство, но пък е приятно, необременяващо и ефективно. Скорошно изследване на Харвард разкри, че 15-минутно ходене на ден може да удължи живота ви с години.

Ето и до какви изводи са стигнали учените.

Костите стават по-силни

След 30-те костите започват да губят плътност. С редовно ходене ще ги укрепите и ще ги направите по-здрави.

Горите калории

Когато се движите, тялото гори калории. Изследване на университета в Тенеси твърди че жените, които ходят повече, имат по-малко мазнини от жените, които само ходят на фитнес. Това става особено видимо между 40 и 66 г.

Добро настроение

Асоциацията на американските психолози е направила експеримент върху студенти и е установила, че настроението им рязко се повишава след разходка от 12 минути.

Повишава креативността

Според изследване на Станфорд ходенето е по-добър двигател за креативността от седенето. Така че следващия път, когато трябва да мислите нещо креативно, не стойте на едно място.

Зареждане от природата

В Япония има практика, която се казва "къпане в гората" и тя зарежда не само тялото, а и духа. Разхождайки се сред природата под слънчевите лъчи и на свеж въздух, лесно ще преборите депресията и ще прочистите ума си. Ако имате парк наблизо, не се колебайте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Водолей
21 януари – 19 февруари