Как да изгоним комарите с етерични масла

Как да изгоним комарите с етерични масла

Миризмата на евкалипт и други етерични масла може да помогне за отблъскване на комарите. Според в. "Известия" Вадим Мариински от катедрата по екология и хидробиология на Биологическия факултет на Московския държавен университет е разкрил ефективен начин за спасяване от досадните и опасни насекоми.

Според специалиста комарите имат добре развито обоняние и зрение. Силно миришещите вещества тези насекоми усещат по-остро от хората. Наличието на такива миризми в къщата или апартамента ще попречи на комарите да се ориентират в пространството, казва Мариински.

Екологът добави, че при избора на плячка насекомите обръщат внимание и на топлината, излъчвана от всички топлокръвни животни. "По топлината и чрез зрението си те се ориентират на къси разстояние. А по миризмата могат да определят плячката си на разстояние няколко десетки или дори стотици метра", каза Мариински. Сред веществата, които привличат комарите, специалистът посочи тези, които се отделят при хората с потта и при издишване - млечна киселина и въглероден диоксид, пише БГНЕС.

Ето и кои етерични масла отблъскват комарите и обизпечават няколко часа защта: евкалипт, лавандула, лимонова трева, мащерка, гераниум (здравец), чаено дърво, канелагръцка котешка мента, соя.ключови думи:
етерични масла комари

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври