Природата ни помага да подобрим паметта си

Природата ни помага да подобрим паметта си

Природата влияе благотворно на умственото и физическото развитие.

1733467

През последните години учените работят и по нови анализи, свързани с влиянието на околната среда върху подобяването на паметта и на креативността.

Ако се подготвяте за изпит или имате важни задачи на работа, не пропускайте всекидневната разходка. Препоръчително е тя да е поне час. Опитайте се да забравите за известно време задълженията си, а след това може и да поработите или поучите сред природата.

Изследване осъществено от университета в Мичигън доказва благоприятното влияние на природата върху паметта.

Група доброволци е била изпратена да се разходи за 50 минути по улици с офис сгради и с оживен трафик, а друга група е тръгнала по самотен път сред природата. След това умствените способности на доброволците били изследвани с помощта на поредица от тестове и сравнявани с умствените им способности преди разходката. 

Подобряване на краткосрочната памет с до 20 %


Резултатите показали, че тези, които поели на разходка сред природата, подобрили краткосрочната си памет с 20 %. При хората, които се разхождали по улиците в града, нямало никакво подобрение.

1733465

Смята се, че природата има възстановителен ефект, защото позволява на хората да си отпочинат, докато разходката в градовете изисква повишено внимание.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември