5 продукта, съдържащи смъртоносна отрова

5 продукта, съдържащи смъртоносна отрова

Без да знаем, всеки ден ядем смъртоносни отрови с любимите си храни.

За да не се отровите, няма да ви навреди да разберете къде да търсите, например цианид или арсен, и какво да правите с тях, за да не се откажете от любимия си деликатес и да не изключите познатите ястия от менюто си.

Гъби

Всички са чували за смъртоносните отровни гъби, като например, зелената мухоморка. Но е факт, че гъбите са отделен вид организми, които имат характеристиките както на растения, така и на животни. Всички те са обединени от факта, че могат да бъдат смъртоносни, независимо от името си.

Освен това, дори една отровна гъба в партида с нормални може да зарази всички. Неправилно съхраняваните гъби също могат да се превърнат в истинска отрова.

Бадеми

Бадемите не са ядки, както мнозина са свикнали да мислят. Това са едни от най-здравословните и вкусни видове семена. А най-добрият бадем е горчивият.

Но проблемът е, че колкото по-горчив е бадемът, толкова повече цианид съдържа. Преди употреба този продукт трябва да се третира по специален начин, за да се отстрани отровата. Въпреки тези предпазни мерки, някои страни забраняват продажбата на бадеми, като Нова Зеландия например.

Череша

Черешите, заедно с кайсиите и прасковите, са най-близкият роднина на бадемите. И техните ядки също съдържат цианид.

Отровните им съединения се съдържат и в листата на тези дървета. Ако смачкате зърното на череша, можете да получите малка доза циановодородна киселина. Не може да ви отрови една череша, но е по-добре да не гризете костилките й.

Ябълки

Ябълковите семена съдържат цианид, така че не трябва да се увличате с яденето на плодовете заедно със сърцевината, тъй като колкото повече семена попаднат в тялото ви, толкова по-вероятно е да се разболеете.\

Картофи

Централен зеленчук в почти всички менюта в Европа и Америка, картофите, подобно на доматите, съдържат мощна отрова в стъблата и листата си. Дори грудките могат да бъдат силно отровени, ако са оставени на светлина.

За отровата свидетелства зеленият цвят на картофите, който се появява поради силната концентрация на гликоалкалоидна отрова. Ако се отровите с такъв зеленчук, което е доста рядко, в началото можете да изпитате леко неразположение и след това да изпаднете в кома, пише zdrave.to

ключови думи:
отровни продукти

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април