Всъщност, ние сме наистина големи фенове на пикантните специалитети. Обожаваме ги даже! Никак не е случайно, че в готвенето редовно използваме и комбинираме различни подправки.
Обикновено сме приятно изненадани от резултата, но...
Уви, понякога ни се случва да попрекалим с пикантността. Тогава, за да направим ястието годно за консумация, слагаме в него:
- 1 чаена лъжичка захар или мед. Сладката добавка "убива" пиперливостта и придава уникален вкус на ястието
- лимоновият или сокът от лайм (както и този на повечето цитрусови плодове) и оцетът също вършат работа в подобни кулинарни предизвикателства
- Някои хора добавят към твърде пикантната манджа настъргани моркови или картофи. Пропускливата текстура на въпросните зеленчуци "поглъща" част от подправките и потушава "огъня" в чинията :)
Е, толкова за пикантността - вие как се справяте с нея?
Добави коментар