Суровоядство за красота и дълголетие

5 причини да минете на сурова храна през лятото!
Суровоядство за красота и дълголетие

Суровата храна е полезна за здравето ви. Не става въпрос да приемете този режим на хранене като начин на живот, ако нямате тази нагласа. Идеята е да използвате изобилието на плодовете и зеленчуците през лятото, за да прочистите организма си от токсини и в същото време да се заредите с полезни витамини, минерали и микроелементи в рамките на 3-4 месеца.

Минаването към сурова храна не е трудно, защото и без това в горещите дни желанието за готвени манжди намалява значително. Заложете изцяло на растителна и сурова храна. Не варете, не пържете и не печете. Единствено е допустимо да изсушавате храната си на ниска температура до 48 градуса или дори можете да използвате топлината на слънцето. Само при тези условия ще запазите полезните ензими, витамини и микроелементи, които ще донесат ползи за здравето ви.

Имайте предвид, че чрез храната която консумирате въздействието е не само на физическо ниво, но и на емоционално и духовно! Естествената и чиста от химия, подобрители и овкусители храна ще ви донесе повече радост, отколкото подозирате.

Плюсовете да минете на сурова храна за 3-4 месеца са многобройни! Но нека се съсредоточим върху няколко от тях:

1. Ще съумеете да се научите да избирате правилните храни.

2. Ще използвате пълноценно фантазията си за приготвянето на всякакъв вид вкусни и полезни ястия без да са минали термична обработка.

3. Ще се радвате на неизчерпаема енергия.

4. Ще се освободите от излишните килограми.

5. Ще решите проблемите си с високото кръвно, диабета и холестерола!

Суровояството може също така да ви избави и от редица хормонални нарушения, ако го направите според правилата и следите да имате максимално богато и разнообразно меню. Включете към подбора на храните си кълнове от слънчоглед или бобови култури, конопен протеин, сусамов тахан, семена, ядки. Консумирайте водораслите спирулина и хлорела. Добавете малките, но изключително полезни плодове като малини, боровинки, къпини, годжи бери, арония и всичко, което ражда майката Земя. Засейте си домати на балкона. Отглеждайте билки и подправки, защото те ще ви дадат здраве!

Не е необходимо да минете 100% на суровоядство за тези 3-4 месеца, а по-скоро нека храненето ви да е прецизирано по начин, който ще ви носи радост, щастие и наслада от живота. Гарантирам ви, че още през първите 10 дена от този режим ще имате усещането, че летите и за вас няма да има невъзможни за постигане цели. Всичко зависи от вас, включително и здравето ви!

Самата аз в продължение на години спазвах суровоядството като режим на хранене, но съм имала моменти, в които съм се хранила и с готвена храна. Благодарение на този режим обаче успях да реша сериозни здравословни проблеми. Дори сега, когато умората, липсата на енергия и стресът са ми в повече минавам поне 2 пъти в годината по няколко седмици само на сурова храна.
Ако опитате ви гарантирам, че ще посрещнете есента в добра кондиция, висок имунитет и възможност да се справите по-лесно с предизвикателствата на първите грипни епидемии.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април