Тази зелена салата е вдъхновена от Близкия Изток и често присъства на пролетната трапеза. По това време на годината марулята е най-полезна, понеже именно сега е сезонът й.
Не забравяйте да измивате добре листата на зеленчуците – често те са третирани със силни химикали, които не бихме искали да влизат в телата ни.
Необходими продукти
1 голяма зелена салата или маруля
1 краставица
2 големи домата
5-6 репички
шепа нарязан пресен магданоз
шепа нарязана прясна мента
За дресинга:
сокът на 2 малки лимона
¼ ч. ч. зехтин
2 с. л. сумак
1-2 накълцани скилидки чесън
Начин на приготвяне
Марулята се нарязва на едро, доматите, краставичките и репичките – на дребни парченца. Смесват се в купа. Към тях се прибавят накълцаните на ситно магданоз и мента.
Всички продукти за дресинга се смесват, добавят се към салатата и се обърква добре, за да се овкуси.
Добави коментар