В наши дни качеството на месото на рафтовете на магазините е под въпрос. Изглежда, че всички парчета са доста апетитни, но изборът на истински правилния продукт е доста труден.
Животните често се хранят с всякакви стимуланти на растежа, които, разбира се, остават в месото. Въпреки това е доста лесно да се неутрализират антибиотиците в продукта, доколкото е
възможно. Материалът Rambler съдържа съвети как да направите това у дома.
Първо измиваме месото в студена течаща вода, след което го прехвърляме в дълбока купа. Напълнете с разтвор от вода и сол (разтворете 40 грама едра сол в 2 литра вода), така че течността
напълно да покрие парчетата месо. Оставете при стайна температура за 1 час.
След това време изцедете разтвора, изплакнете месото отново със студена вода и го напълнете с прясно приготвен физиологичен разтвор. Оставяме за още 1 час.
Отново изплакнете месото, поставете го в тенджера, напълнете го със студена вода (течността трябва да покрие продукта с около 2 см). Поставяме тенджера с месо на силен огън и оставяме водата
да заври, оставяме за 1 минута и махаме от котлона.
Добави коментар