Великденските пости започнаха и ако се чудите какво да готвите прочетете това.
Ще ви предложим две вкусни рецепти за ястия, които са много лесни за приготвяне и при това можете да бъдете напълно спокойни докато ги похапвате, защото няма да нарушите великденския
пост.
Вкусни чушки с доматен сос
Необходими продукти: 10 -15 чушки /може и консервирани/, 5 - 6 домата, брашно, 4 скилидки чесън, олио, магданоз, сол на вкус.
Начин на приготвяне: Опечете и обелете пипера, а след това го запържете с малко брашно. Наредете го красиво в голяма чиния.
В същото олио запържете и останалите продукти. Доматите трябва да бъдат предварително обелени и пасирани, а скилидките чесън, по желание - могат да се нарежат или да се оставят цели.
Добавете малко сол и бъркайте ястието, докато не се посгъсти. След това добавете две лъжици брашно, като предварително сте ги размили в малко вода. Бъркайте соса, докато не се получи гъста каша.
След това залейте чушките с него, а най-отгоре украсете с нарязан на ситно магданоз. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg.
Грах яхния
Необходими продукти: 2 - 3 картофа, сол, олио, 1 глава лук, 1 пак. замразен грах, 1 с. л. брашно, 1 ч. л. червен пипер, 3 - 4 скилидки чесън, магданоз, 1 морков, 2 домата.
Начин на приготвяне: Нарежете на ситно лука и моркова и ги задушете в мазнина, към която сте добавили малко вода. Обелете доматите и също ги нарежете на ситно. Пуснете и тях в мазнината за да
поврат известно време.
Разбърквайте ястието, докато изчакате водата малко да поизври. Тогава вече можете да прибавете и останалите продукти. Картофите и чесънът се нарязват предварително на малки кубчета.
След като сложите всички зеленчуци, добавете малко топла вода, колкото е необходимо за да ги покрие и отново разбъркайте добре. Посолете яхнията и я оставете да поври около половин час на слаб
огън. След това свалете от огъня и поръсете отгоре със ситно нарязания магданоз.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Добави коментар