Да се справим с царевицата

И да отстраним всичките ѝ зрънца по лесния начин
Да се справим с царевицата

Не знам дали обичате царевица, но ако е така, значи може би вече сте твърдо наясно с обработката ѝ. Все пак, длъжна съм да ви покажа един трик, който ще улесни още повече разправиите ви с жълтата госпожица.

Слушайте сега. В случай, че искате да отстраните лесно и безпроблемно свежите царевични зрънца от кочана, можете да го направите като ползвате за целта... форма за кекс. Ха! Звучи малко налудничаво като идея, но съм сигурна, че всичко ще ви се изясни от раз, ако изгледате следващото кратко видео:

Та, ясно е, нали? Ползвате издутата част на формата за опора, стабилизирате на нея кочана и после с помощта на ножа сваляте набързо зърната. Накрая обръщате ножа за опаковата страна (не откъм острата, а откъм тъпата част), за да премахнете остатъците и сте готови.

Пробвайте, а ако трикът е преработил, елате да ни се похвалите във фейсбук.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май