Бърза хрупкава туршия

Бърза хрупкава туршия

Вярвате или не, ако редовно похапвате туршия, то може да не ви се налага да посещавате доктора си. Тази ферментирала храна е изключително полезна за укрепването на имунитета и колкото по-често я поднасяте на трапезата си, толкова по-голяма услуга правите на цялото си семейство.

Днес ще споделим с вас как се приготвя най-лесната, бърза и вкусна туршия, която е готова за консумация почти на мига.

Как да си направим най-хрупкавата туршия през октомври?

Ето какви продукти са ви нужни за туршията:

  • карфиол - 2 глави
  • моркови - 5 бр.
  • целина - 1 глава
  • морска сол - 180 г
  • оцет - 30 г
  • захар - 30 г
  • вода - 3.500 л

Начин на приготвяне на зимнината:

Най-напред се заемете с направата на маринатата. Имайте предвид, че тя трябва да се кипне, а след това да се остави да изстине.

Зеленчуците се почистват, нарязват и подреждат в буркани. Заливат се с охладената марината.

10 дни по-късно лесната туршия може да заеме мястото си на трапезата. Тя ще е хрупкава и невероятно вкусна. Може да я похапвате като разядка, салата или да я включите в някое от любимите си блюда.

Имайте предвид, че след време маринатата ще потъмнее, но това не е никакъв проблем. Разклащайте туршията редовно през първите няколко дни, за да се овкуси равномерно.

Изочник: Флагман.бг
ключови думи:
туршия

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври