Тренировката на: Том Харди

Или как Красавецът Боб от Рок'н'рола се превърна в чудовищния Бейн ;)
Тренировката на: Том Харди

Том Харди. Роден в предградие на Лондон преди почти 35 години. Ултра чаровен и талантлив, с потенциал да се превърне в 100%-ов холивудски секссимвол.

Чудите се откъде ви е познат? Е, през последните няколко години Том направи няколко много интересни роли в различен тип филми: "Рок'ен'рола", "Генезис", "Бронсън" и др.

Особено впечатляващо обаче беше превъплъщението му в чудовищния Бейн в последния филм за Батман – "Черният рицар: Възраждане", който все още е по кината. За тази роля Харди качи над 13 килограма чиста мускулна маса и вдъхна на героя си истински смразяващ характер.

justjared

Всъщност актьорът не за първи път се преобразява заради работата си, а основна роля в трансформациите му има...

Тренировката

Том не винаги е бил толкова мускулест, напротив. Допреди 10-ина години той има сериозна зависимост към алкохола и наркотиците, с която се справя окончателно след серия посещения в специализирани клиники. Впоследствие започва да обръща внимание на здравословното и физическото си състояние и да спортува.

За повечето роли, в които Харди се нуждае от определена физика, го подготвя дългогодишният му персонален треньор Патрик Пинът Монро (Patrick "P-NuT” Monroe). Двамата започват да работят заедно по повод биографичния филм Bronson, за който Том трябва да добие внушителна маса.

При това буквално: героят му Чарлз Бронсън, един от най-известните британски затворници, е здрав, едър, но не изчистен от подкожни мазнини.

justjared

За това Пинът разработва програма, която общо стимулира растежа на мускулите на клиента му. В нея са заложени предимно базови упражнения, най-вече за горната част на тялото – гърди, рамене, гръб, ръце, които се изпълняват в много повторения.

Следващото предизвикателство пред Харди е изпълнението му в "Бойна кръв" (Warrior), където трябва да се превъплъти в ММА боец. За целта му се налага едновременно да натрупа чиста мускулна маса, да намали процента подкожни мазнини в тялото си и да работи за подвижност и издръжливост.

justjared

Неговият треньор залага на традиционни упражнения с тежести в кръгови тренировки, които комбинира с дълги сесии по бойни изкуства, спаринги и т.н.

Пинът има собствен метод, който нарича "сигнализиране". Според него, тялото трябва да получава сигнали през целия ден, за да може да се адапртира и да върви в желаната посока.

"Това е ефективен начин за стимулиране растежа на мускулите за кратък период от време, който съм изпитал неведнъж с течение на времето", обяснява Пинът. И пояснява, че е карал Том да изпълнява кратки сплитове по няколко пъти дневно, взависимост от общото му натоварване.

Самият актьор признава, че, подготвяйки се за ролята си в "Бойна кръв", не е имал време за почти нищо друго, освен за тренировки.

"Най-често отивахме в залата в 7 сутринта и започвахме с разтягане, следваше загряване с подскоци и после 2 часа бокс. 2 часа работа с "лапи" за лактите и коленете, удари с крака и муай-тай. След това още няколко часа жиу-жицу и после хореография", разказва Харди в интервю. И продължава: "Вечер прекарвахме още няколко часа във фитнеса. Правех всякакви упражнения с тежести, всеки ден за различна мускулна група".

Резултатът е наистина впечатляващ: 93 килограмовият актьор успешно пресъздава образа на боец със спираща дъха физика.

Ролята на Бейн в "Черният рицар: Възраждане" е не по-малко изискваща. След кратко отслабване, Том отново трябва да натрупа внушителна мускулна маса и достига до 90 кг.

justjared

Засега все още няма много подробности около програмата му, отново изработена от Пинът. Известно е само, че треньорът значително повишил работните тежести на актьора за сметка на повторенията. Най-концентрирани били сесиите за гърдите, раменете и горната част на гърба, за да се предаде максимално добре оригиналната визия на Бейн.

Все пак героят на Харди е дори още по-голям на екрана с помощта на компютърно генерирани избражения, което засилва впечатлението за изключителната му физическа сила.

Ние с нетърпение очакваме следващите превъплъщения на британеца, защото той има още много талант за показване :) За екшън образите си обаче ще трябва да се подготвя с нов инструктор, тъй като в края на миналата година стана ясно, че с Пинът са преустановили както работата си заедно, така и приятелството си.

justjared

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 01.09.2012 | 15:19
    Отговор на коментар #1 от : Господин Илиев, нали не очаквате, че този резултат е постигнат без съответните добавки? :)
  • 1
    от Не е посочен | 30.08.2012 | 18:13
    "За тази роля Харди качи над 13 килограма чиста мускулна маса..."хахахах този, който е писал статията си няма понятие какво означава да качиш 13 кг чист мускул!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май