Прогони шкембето с: Хай пул

Нещо между суинг и изхвърляне, да речем
Прогони шкембето с: Хай пул

Ако сте били сериозни и сте си правили суинга, най-вероятно никак няма да ви е до вариации, но понеже сме обещали такива, все нещо трябваше да си изсмуча от пръстите. Днешното движение отново носи английско наименование и се нарича хай пул, което в превод ще рече дърпане нависоко. То обикновено се използва като прелюдия към заучаването на по-сложното упражнение изхвърляне, но ние засега ще си го правим самоцелно.

Хай пулът доста прилича на суинга по това, че при него също има люлеене и основният импулс за движение идва от мускулите на задните бедра и седалището. Тук разликата е, че пудовката се движи доста по-близо до тялото и като цяло има доста повече отпуснатост в изпълнението, което може би ще ви дойде добре, ако сте се смачкали от суингове през изминалите дни.

Важно е да акцентираме, че независимо от сгънатата позиция на ръката в крайната фаза на движението, то идва изцяло от долната половина на тялото и пудовката трябва да ви "тежи" най-вече от кръста надолу. Това не е сгъване за бицепс, нито е гребане, нито е раменно-нещо-си. Генерирате максимално рязък импулс от най-големите мускулни групи, на които в момента седите удобно, и оставяте пудовката да си лети като само контролирате траекторията й с ръка.

Тежестите – като при суинга. Повторенията – също. 60 за едната и 60 за другата ръка в серии от по минимум 10 повторения.

Забавлявайте се на макс и ако искате като нашата пудовка, търчете към Сандекс Спорт или пък се снимайте как тренирате и ни пуснете фотото или видеото си на стената във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април