Прогони шкембето с: Обръщане и пуш преса

С дъмбели или пудовка
Прогони шкембето с: Обръщане и пуш преса

Ето, че вече е четвъртък и ако сте били примерни, сте оставили зад гърба си поне две тренировки с омразните на всички ни тръстери. В случай, че нямате и грам идея за какво ви говорим, по-добре се върнете в този основоположен материал, който ще ви поднесе цялата вълнуваща информация по въпроса.

За всички останали добрата новина е, че днес ще ви дадем възможност да разнообразите първата си тренировъчна седмица от предизвикателството "Висящо шкембе не ходи на море" с нещо, което много прилича на тръстер, но всъщност никак не е. То на практика е комбинация от две експлозивни движения, които се именуват съответно обръщане и пуш преса.

Правилното изпълнение на обръщането (във варианта му с пудовка) изисква доста практика, което е добре, защото тя сама по себе си ще ви осигури достатъчно изтощителна тренировка. Когато сте достатъчно уверени в техниката, можете да преминете към същинското действие:

Вариант с дъмбели:

Вариант с пудовка:

Препоръчваме ви протокол от 4 серии от по 20 повторения с около 60 секунди почивка между сериите. Внимателно подберете тежестта си така, че да успеете да завършите без компромис в техниката.

Другото важно нещо е да успеете да вместите поне две тренировки до края на седмицата. Както вече стана ясно, разновидността с дъмбелите е по-лесната. Но ако имате пудовка, обезателно опитайте и с нея. Ние имаме и от двете, благодарение на нашите приятели от Сандекс Спорт.

Напомняме ви, също така, че ако се снимате как тренирате и се пресрамите да ни пуснете шедьовъра си във фейсбук, можете да спечелите някоя от тежестите, които видяхте току-що. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април