Плочките! Плочките!

И пак Плочките!
Плочките! Плочките!

Ако Великият творец е можел да предположи, че начинът, по който проектира човешката коремна мускулатура ще стане причина за толкова истерия и недоразумения, може би е щял да предпочете да се занимава с шиене на гоблени, например. Но станалото – станало и в момента Плочките! са нещо като световен символ на успешния фитнес индивид. Ако съберем накуп дори една стотна от всички думи, които са изписани по темата, сигурно ще засенчим руската класика, барабар с булевардните романи и Златния век на българската книжнина. Затова ще се опитам да бъда кратък.

Все още има моменти, в които се замислям защо хората харесват плочки. Човек с плочки изглежда като човек, който току-що е глътнал костенурка или поне броненосец. Шегата настрана – самият аз сигурно бих бил много разочарован, ако някой ден се събудя и не си открия плочките, но това е защото робувам на същите стереотипи, на които робуват и всички останали.

Истината е, че плочките казват съвсем малко за физическото и здравословно състояние на един индивид. Всъщност, единственото, което казват те, е че човекът има сравнително нисък процент подкожни мазнини. Има хора, които през живота си не са направили една коремна преса и водят доста заседнал начин на живот, но пък разполагат с корем, на който можете да се ожулите, ако не внимавате достатъчно. Има други, които са изключително здрави, мобилни и силни, но пък никога не са виждали на себе си легендарните шест плочки. Това е така, защото или не са си причинявали системен калориен дефицит, или пък просто не разполагат с необходимия брой плочки.

inm.comДа, броят на последните е доста индивидуален и може да варира. Той се определя от няколко сухожилни линии, които "разграфяват" коремната мускулатура. Дали въпросното разграфяване обаче ще доведе до шест, осем или дори десет плочки е въпрос на шанс. Шанс е, също така, дали секциите на корема ви ще бъдат симетрични или ще изглеждат като първата ви игра на тетрис. Нито едно от тези неща обаче няма отражение върху начина, по който функционира поясът ви.

В крайна сметка, дали ще "имате" плочки или не представлява една съвсем незначителна част от живота ви. Ако пък някога сте имали, а сега нямате, не се тревожете. Щом толкова държите на тях, ще си ги върнете. А ако не си ги върнете, значи в крайна сметка не държите толкова на тях. Мислете повече дали коремът ви е достатъчно силен и издръжлив и не толкова за това как изглежда той. Защото фаянсът може и да е хубавичък, но не идва с гаранция, че някой ден няма да ви заболи кръстът.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май