Отслабването: просто като детска игра на батут

Забавно и полезно
Отслабването: просто като детска игра на батут

Няколко пийнали тинейджъри. Това бяха последните "възрастни", които видях да скачат на батут. Беше гореща лятна нощ, на един хубав български плаж, под звездите.

Докато другите хора се разкарваха спокойно на брега, сладурите летяха в несвяст във въздуха и се кикотеха като полудели.

И макар че скачането след консумация на алкохол изобщо не е добра идея, младежите безспорно бяха избрали правилния начин да оползотворят вечерта си.

Защото, освен че е ужасно забавно, скачането на батут е чудна физическа дейност, която, ако практикувате редовно, ще допринесе за поддържането и на вашата фигура в добра форма.

Как?

Ами, най-вече с това, че ще ви позволи да изгаряте немалък брой калории. Според американско изследване, 10-минутна сесия на батут носи сходни здравословни ползи с 30-минутна джогинг тренировка. Е, не мога да ви уверя, че е така със сигурност (едно проучване не е достатъчно за глобални заключения), но сте свободни да проверите сами доколко добре ви се отразяват и двете активности =)

А за да получите максимална полза от подскачането, специалисти препоръчват да изпълнявате различни движения с ръцете и краката, докато хвърчите във въздуха.

Например, скачайки, може да свивате долните крайници към гърдите. Или да ги изправяте успоредно на земята и след това да се приземявате на батута по дупе. Въображението си е ваше – използвайте го и в това спортно приключение.

Дотук с хубавите вести за отслабването по детски. Нека обаче, за цвят, да добавя и една-две лоши.

Първата е, че още е зима. Тоест, трябва да изчакате времето да се постопли и тогава да се посветите на забавната игра. Или да откриете трамплин на закрито, но подходящ за употреба и от възрастни, с което подозирам, че ще имате малък проблем.

Другото е, че на пазара за фитнес приспособления има специализирани, по-малки, батути, но цената им е наистина висока. 

Ала, както сте научили сами, варианти има за тези, които ги търсят. Е, желая ви приятно скачане и ви поздравявам с тези песничка: 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май