Военен треньор споделя как да влезете във форма

Военен треньор споделя как да влезете във форма

Скот Евенет е бивш военен от Австралия, който в момента е фитнес треньор и бодибилдър. Днес ще ви представим неговата философия за това как се отслабва ефективно и как да влезете в отлична форма.

Според Евенет най-голямата заплаха за вашето фитнес развитие сте самите вие, а не нещо около вас: "Упражненията са физическо и психическо предизвикателство, за това няма спор", казва Евенет. "Но трябва да поемеш отговорност и да спреш с извиненията – двубоят е между теб и теб. Поемете отговорност за действията си. Забравете за мотивацията, нужна ви е дисциплина. Ако нямате дисциплина, ще ви липсва постоянство във всичко, което правите." Самият Евенет притежава огромно количество дисциплина. Той плува, катери се, кара колело, вдига тежести и е включил в тренировките си най-различни дейности. Евенет насърчава клиентите си да направят същото: "Трябва да повишиш способността на тялото си да издържа на болка, и да го научиш да се чувства комфортно, когато му некомфортно. Опитайте се да вдигате и да носите странни предмети, правете тренировки за бързина и ловкост, правете упражнения за цялото тяло и излезте от комфортната си зона".

Ето какво съветва Евенет:

Как да останете мотивирани:

* Да давате най-доброто от себе си е най-малкото, което трябва да очаквате. Започнете да вярвате в целите си.

*Поемете отговорност за действията си и спрете с извиненията. Борбата е вътре във вас.

* Дисциплината е по-важна от мотивацията. Ако нямате дисциплина, ще бъдете непостоянни във всичко, което правите.

* Трябва да повишите способността на тялото си да издържа на болка и да се чувства комфортно, когато му некомфортно * Правете упражнения за цяло тяло. Включете в плана си различни видове тренировки.

* Подчините ума си. Тялото ви е способно да извърши неща, които умът не може да си представи.

* Не подценявайте диетата си. Забравете за простите въглехидрати, рафинираната захар и алкохола.

С какво да се храните:

* Морска храна и пилешко

* Авокадо

* Фъстъчено масло

* Яйца

* Много зеленолистни зеленчуци

* Сладки карофи

* Ориз басмати

* Кокосово масло и протеинови шейкове

Какво да избягвате:

* Алкохол (може да си го позволите, когато има повод)

* Рафинирана захар

* Газирани напитки

* Енергийни напитки

* Прости въглехидрати

* Бърза храна

* Продукти с нискамасленост

* Преработена храна

* Зеленчуковите масла

Ако искате да имате страхотни плочки, ще трябва да се фокусирате върху диетата си:

"Може да тренирате по най-добрата програма в света, но ако диетата ви не струва, същото ще се отнася и за плочките ви". И въпреки че всеки може да отслабне и да влезе във форма, темповете са различни: "Няма две еднакви тела. Можете да сте мезоморф (хора с ясно изразена мускулатура, широки рамене, широки длани, къси пръсти, големи предмишници и прасци), ектоморф (хора със среден до висок ръст, издължени мускулести фигури и нисък процент подкожни мазнини) или ендоморф (ниски до средни на ръст с масивна костна структура, ясно изявена мускулатура и умерен до висок процент подкожни мазнини), а формата ви диктува темпото, с което можете да натрупате мускули и да свалите мазнини. Трябва да се научите да слушате тялото си, да извличате информация от него и да нагодите диетата си според неговите нужди." "Ако искате да имате убийствени плочки, не правете стотици коремни преси и забравете за машините, които ви обещават плочки, вместо това включете гимнастика в тренировката си, както и упражнения за цялото тяло. Такива упражнения предизвикват по-бързото изгаряне на мазнините и с тях се трупа повече мускулна маса. И накрая не бива да забравяте за ума и нагласа ви: "Започнете да вярвате в себе си, променете отношението си и ще постигнете целите си. Вашето тяло и вашият ум са еднакво важни, затова трябва да ги тренирате паралелно."


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни