Килца в повече? Шавайте!

„Шило в задника“ е нов, революционен метод за отслабване :)
Килца в повече? Шавайте!

Понеже знам, че около 82% от населението на развития свят изпада в епилептичен възторг при споменаването на най-новия и ефикасен начин за вталяване, ще ви споделя една тайна. Знаете ли защо няма дебели деца? Защото не се спират на едно място.

Всъщност, нито първото твърдение е вярно, нито съм съвсем сигурен за второто. Убеден съм обаче по отношение на факта, че през вече далечната 2005 година е правено изследване във връзка с енергоразхода на шаването. Под "шаване" тук визираме всяко привидно безсмислено движение с нетренировъчен характер, включая невротично барабанене с пръсти, истерично потропване с крака, подхвърляне на монета, въртене на химикалка, почесване, прозяване, протягане, клатушкане, кекерчене, чепатене и прочее действия, които могат да скъсат нервите на невинни хора близо до вас.

Изпитването е проведено от доктор Джеймс Ливайн от Mayo Clinic и цели да установи какъв ефект има шаването (разбира се, че той не го нарича "шаване", а "термогенеза от нетренировъчна активност") върху телесното тегло и неговото намаляване. Резултатите показват, че с безцелно мърдане могат да се изгарят по 350 или повече калории дневно, което в годишен мащаб и при равни други условия има потенциала да доведе до загуба на 15-тина килограма излишно тегло. Това означава, че чисто теоретично можете да съхраните настоящото си тренировъчно бездействие и безобразните си хранителни навици и въпреки това да отслабвате, шавайки.

Интересна зависимост, която бива установена по време на изследването е, че колкото по-слаб е един човек, толкова по-шавлив е той и обратното. Подобна склонност била по-скоро вродена, но можела и да се заучи от ентусиастите.

2cb01e23-9439-1e2e-a1b6-f61f7a739e6einm.comАко страдате от липса на гениални идеи, аз съм насреща с няколко: Слушайте музика по цял ден и се старайте да акомпанирате на ритъм секцията с ръце и крака. Цъкайте с мишката три пъти повече от необходимото, за да отворите дадена папка или файл. Люлейте се на стола и се въртете на него. Ходете лично при колегите, вместо да им пишете или да им се обаждате. Протягайте се. Нарочно изпускайте неща под бюрото и се навеждайте да ги взимате. Ако искате, изпускайте ги профилактично още веднъж по пътя нагоре. Измислете си забавни лицеви тикове и ги сменяйте на всеки месец. Изхвърлете всички дистанционни у дома си или поне ги скрийте. Ако можете да свършите дадена работа седнали, не лежете. Ако можете да я свършите прави, не седете. Непрекъснато се намествайте. Събувайте и обувайте обувките си през пет минути. Не забравяйте да правите същото и с произволна дреха. Попипвайте се и се почесвайте отривисто. Поплясквайте себе си и околните. Прескачайте от крак на крак. Пружинирайте! Яжте, тичайки.

В крайна сметка е вероятно да съсипете връзката и да изгубите работата си, но дори и вие знаете, че красотата взема своите незначителни жертви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май