Танцът няма граници. С Von Howard Project

Американската компания за съвременен танц ще представи свой спектакъл на 5-ти април, в Модерен театър, София
Танцът няма граници. С Von Howard Project

Повярвайте ми - да гледаш как някой танцува е също толкова приятно, колкото и да танцуваш сам. Особено ако този някой е професионален танцьор или още повече - група от такива :)

Готиното е, че съвсем скоро ще имате възможността да се уверите в това, което твърдя. Поводът: в началото на следващия месец у нас пристига американската компания за съвременен танц Von Howard Project. На българската публика тя ще представи спектакъла Surfacing на хореографа Крисчън вон Хауърд, което ще се случи на 5-ти април, в Модерен театър, София.

Всъщност, танцовата компания не ни гостува случайно. Професионалните танцьори са тук във връзка със седмото издание на танцова работилница Dance It!, която ще се проведе от 1-ви до 7-ми април и за която ви разказахме ей в този материал.

Що се отнася до Surfacing, той безспорно ще бъде вълнуващ, казвам ви. Чрез звук и движение, спектакълът ще се опита да ни разкрие привидностите на външността и ще изследва физическите и емоционални граници, които ни разделят. Звучи, интересно, а? 

Самият хореограф - Крисчън вон Хауърд, има впечатляваща автобиография. С две думи, може да бъдете сигурни, че ви e приготвил страхотно визуално приключение. Мистър Хауърд пристига за втори път в България и ще води майсторски клас по модерен танц по време на споменатата по-горе работилница.

842064Танцова работилница Dance it!

Нека ви напомним в тази връзка, че записването в Dance It! вече тече на адрес: https://ilievdance.org. Не забравяйте, че петима от участниците ще имат уникалния шанс да спечелят летни стипендии за обучение в известни училища и школи в САЩ, изцяло на разноски на Фондация "Танцово Изкуство – Илиев" и благодарение на финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България".

А, и още нещо: билетите за Surfacing са вече в мрежата на Ticketstream, така че побързайте да се сдобиете с един.

Няма да съжалявате, обещавам!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май